![]() |
|
Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania (/showthread.php?tid=224) |
RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - jeremysnk - 12.08.2017 Witam, Już w domu, zmęczeni ale szczęśliwi. Nasze doświadczenia na granicach: 1. Kierunek BG. 1.08 - Backi, około godz 10, czas oczekiwania 30 min. Wynikało to chyba z czystego lenistwa pograniczników. Czekali, aż kolejka będzie miała odpowiednią długość, wtedy wychodzili z budki, odprawiali na bieżąco po czym znowu chowali się do środka na 15 min. ![]() 1.08 - Kalotina, godz. 17, dosyć sprawnie, około 30 min. Standardowo lewy, skrajny pas szedł najszybciej ![]() 2. Kierunek PL 10.08 Kalotina, godz 10, czas oczekiwania około 45 min. Widać już było zbliżający się weekend, zaczęły się powroty. Same rejestracje NL, D, CH, F, A, ![]() 10.08 Backi- godz. 16.30, na bieżąco z marszu. Na Roszke w tym czasie było około 2-3 h. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - bateniki - 14.08.2017 Bułgarski-serbski przejście graniczne Kalotina ruch jest intensywny wyjście. Bułgarski-macedoński ruch graniczny jest normalne na wszystkich przejściach granicznych. Bułgarski-grecki ruch graniczny jest intensywny i Makaza przejście graniczne Kulata przejście graniczne dla samochodów i autobusów wyjścia. Bułgarsko-turecka granica w Kapitan Andreevo 1 km linia ciężarówek czekających, aby wyjść. Bułgarski-rumuński przejście graniczne z mostu Dunaju - Widin ma 2 km linię ciężarówek czekających, aby wyjść. Prom Oryahovo - Beckett działa tylko w godzinach dziennych ze względu na niski poziom Dunaju. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - madak4 - 15.08.2017 Przejazd z ostatniego weekendu w sobotę 12.08 Kraków - Sofia. Wyjazd 5:40 Na granicy Węgiersko-Serbskiej 13:40 Backi Vinogradi, 3 samochody w stronę Serbii czas 5 min. W drugą stronę chyba 900m korek, co najmniej 1 godzina czekania. Przy tankowaniu na stacji na początku Serbii dowiaduję się od Pani z Polski, że na autostradowym przejściu Węgry-Serbia czekała 2h. Na autostradzie w Serbii spory ruch, ale w stronę Węgier ruch znacznie większy. Na ostatnich bramkach do zapłaty na autostradzie w Serbii w stronę Węgier koło Novego Sadu, korek miał 2,5 km. Na granicy Serbsko-Bułgarskiej 20:25 Kalotina, dużo samochodów, czas 50 min. Przyjazd do Sofii 23:00 czasu bułgarskiego. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Damian91 - 16.08.2017 Jak wyglądają kontrole na granicy Wegiersko-Serbskiej i Serbsko-Bulgarskiej? Jade z malym dzieckiem mam liczyc na jakies dodatkowe trzepanie? Pytam bo kiedys nam wytrzepali caly bagaznik wracajac z Serbii a troche gratow bede mial i nie do konca wiem czy czeka nas wypakowywanie czy raczej na spokojnie dokumenty i po sprawie? RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wawo - 16.08.2017 W strone Bulgarii raczej bez komplikacji, ewentualnie czas oczekiwania moze byc dlugi. Z powrotem to tylko przy wjezdzie na wegry moze zdarzyc sie jakas wieksza kontrola ale polakow z reguly nie trzepia. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Damian91 - 16.08.2017 Ok dzieki wielkie. Cieszy mnie to bardzo RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - slawqko - 16.08.2017 W poniedziałek HU - RO godz.15 na bieżąco na A1 Wtorek RO - BG godz.11:45 20 min. w Ruse RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Masodi - 16.08.2017 Dokładnie jak pisze WAWO. Na granicach jak widzą samochód z polską rejestracją to machają do przodu. Należy ewentualnie przygotować się na odpowiedź na pytania: czy coś do deklaracji jest? czy są cigarety? czy jest rakia? Oczywiście otwarcie bagażnika i pokazanie zawartości zawsze ma miejsce przy wjeździe do HU z SRB. Wszędzie indziej zależy od szczęścia. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - coffe - 16.08.2017 ok a jak wygląda sprawa przy odpowiedzi, że jest parę buteleczek rakiji na suweniry też machnie ręką czy trzepanie ale pewnie loteria...??
RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - grzechodg - 16.08.2017 Ja mimo tego, że miałem, zaprzeczyłem, że mam. W tym roku nie kazali nawet otwierać bagażnika. |