Forum Bulgaricus
Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania (/showthread.php?tid=224)

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - dżek - 24.08.2017

Makej, to tak jak my. Choć w przyszłym roku wstępnie planujemy kilka noclegów w Serbii w drodze na południe więc nigdy nie mów nigdy.

Pozdrawiam.

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - makej - 24.08.2017

(24.08.2017 21:50:26)dżek napisał(a): Makej, to tak jak my. Choć w przyszłym roku wstępnie planujemy kilka noclegów w Serbii w drodze na południe więc nigdy nie mów nigdy.

Pozdrawiam.

Ok Jacku ale tranzyt przez Serbię do Bulgarii a zwiedzanie miasteczek Serbii to dwie różne sprawy. Nie mówię nie ...
Pozdrawiam

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - igi123 - 24.08.2017

Tak, Serbia w sierpniu to duuuuuża loteria, zwłaszcza, że na zachodzie właśnie przeważnie w tym miesiącu spędza się wakacje, a Turcy wracają z rodzinnych stron do pracy Wink

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - kalachol - 28.08.2017

Wracał ktoś z Was przez Horgos/Roszke? Interesuje mnie wjazd do Serbii.

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Bogdan - 28.08.2017

Nie wiem dlaczego takie oburzenie ja jechałem do Bułgarii 19.08 wszystko przeszło bez przeszkód. Kolejki w Tompie zero, wjazd do odprawy bez zatrzymywania się. Granica SER/Bul czas oczekiwania 30 min. Wyjazd z Gliwic 7,30 przyjazd do Św. Vlasa o godzinie 8,00 czasu Bułgarskiego.
Pozdrawiam
Bogdan

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - kalachol - 28.08.2017

(28.08.2017 10:37:35)Bogdan napisał(a): Nie wiem dlaczego takie oburzenie ja jechałem do Bułgarii 19.08 wszystko przeszło bez przeszkód. Kolejki w Tompie zero, wjazd do odprawy bez zatrzymywania się. Granica SER/Bul czas oczekiwania 30 min. Wyjazd z Gliwic 7,30 przyjazd do Św. Vlasa o godzinie 8,00 czasu Bułgarskiego.
Pozdrawiam
Bogdan

A ktoś się gdzieś oburza???
Znam Tompę, tamtędy na 100% nie pojadę. Jeżeli mam zjeżdżać z autostrady, to szczerze mówiąc, wolę jechać na Asotthalom.
Pytałem, jak sytuacja na przejściu autostradowym, bo jakby nie patrzeć po sezonie, przy ewentualnie zerowym oczekiwaniu na wjazd do Serbii zjazd z autostrady byłby pozbawiony sensu.

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Bogdan - 28.08.2017

Tak na marginesie autostrada od przejścia w Roszke do Nowego Sadu ma przebudowa wjazdów i zjazdów ponieważ pobór opłat będzie funkcjonował tak jak w Polsce, wjazdy i zjazdy są nie czynne.

Mam wIadomość od znajomego. Wczoraj wracał z BG przez Serbię. Kalotina - pół godziny, Horgos - 3 godziny.

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - bateniki - 28.08.2017

Jak jestesz z Krosna jedz przez Romunia- masz bliżej.

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - kalachol - 29.08.2017

Ja bardziej w Twoje tereny, więc wątek rumuński na razie odpada. Być może powrót.