![]() |
|
Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania (/showthread.php?tid=224) |
RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - bateniki - 29.08.2017 kalachol , co mialeś na myśli z "moje tereny"-góry Rila i Pirin? Ja prawdopodobnie pojade 5.09. do Bułgaria. Mogę zabrać pare osób do Sofii. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - kalachol - 29.08.2017 Cytat:kalachol , co mialeś na myśli z "moje tereny"-góry Rila i Pirin?Tak, dokładnie. Zamierzam zobaczyć Monastyr Rylski. Planuję tam być w okolicy 8 lub 9 września. Rozglądam się jeszcze za noclegami. Od dawna tam planowałem pojechać, to jednak nigdy nie było mi po drodze. A że będę w Macedonii, to już rzut beretem. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Masodi - 30.08.2017 Po drodze do Rilskiego polecam zakup domaszne kiselo mliako (z bawolicy na przykład) w jednym ze sklepików z suwenirami. Droga do samego monastiru była remontowana rok temu także jedzie się jeszcze wygodniej. Dla ciekawszych wrażeń można zaplanować nocleg tuż obok Rilskiego Monastiru. Do wyboru są różne ośrodki wypoczynkowe przed i za samym monastirem nad strumykiem górskim. Oczywiście będąc w tej okolicy polecam Melnik spacer po mieście i obiadek w jednej z tradycyjnych restauracji oraz koniecznie wycieczka do Rożenski Monastir (kilka km za Melnikiem). Niezapomniane wrażenia i widoki. Mój nr dwa w BG zaraz za Rilskim Monastirem. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - dżek - 30.08.2017 No i piramidy stobskie. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Masodi - 30.08.2017 Jedna uwaga do piramid: Tam należy przewidzieć sporo czasu i długi spacer aby dotrzeć do celu. Pani od sprzedawania biletów mocno odradziła zwiedzanie z małym dzieckiem, a wózek nie ma szans na przejazd... RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - bateniki - 30.08.2017 Z dzieckiem też odradzam! 1 godz wystarczy w 2 strony. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Slavekk - 22.09.2017 No, pani od biletów też mówiła, że 2x30min ale to chyba bez rozglądania się ![]() Trzeba popatrzeć, fotki cyknąć... A wracając do tematu wątku - sobota 16.09.2017 - przejście HU-SRB Roszke (stara droga nr 5, nie autostrada), godz 13:15 - 11 minut (ale w przeciwnym kierunku kolejka ze 200m) - przejście SRB-BG Kalotina ok.20:30 czasu serbskiego - 18 minut poniedziałek 18.09.2017 BG-GR Kułata ok. 9:30 - 2 minuty
RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - bateniki - 22.09.2017 W niedziely będzie masakra na Kulata koniec dlugiego weekendu. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Slavekk - 23.09.2017 Będę wracał w sobotę rano. Może nie będzie tak źle... RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - bateniki - 26.09.2017 My chodzilo tylko o 24.09
|