Forum Bulgaricus
Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania (/showthread.php?tid=224)

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Tosho - 23.07.2019

W maju zmieniłem na Varsand/ Gyula -ale dojazd do Gyula.... słaby

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - lisek - 25.07.2019

Dzisiaj na moście przyjaźni Ro/BL spędziłem dokładnie 60 minut .
Wahadło na moście Smile
Gdyby nie Białorusin przede mną zmieściłbym się w 45 minutach . Coś nie stykło .
Za mostem przejazd przez dezynfekcję .
Zaglądanie do bagażnika , wyciąganie kilku rzeczy sprawdzanie zawartości lodówki .
Nie u mnie .
A po stronie Rumuńskiej opłata i szybkie rzucenie okiem na wydruk winiety .

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - biil - 27.07.2019

Dzisiaj jest najgorszy weekend w roku jeśli chodzi o przejścia graniczne w stronę Bułgarii
Sprawdzam dane ze stron i na kamerkach i jest sajgon
Roszke ( przejście graniczne) po stronie węgierskiej 4 godziny plus strona serbska 2 godziny
Tompa wegrzy 3 godziny serbowie 1 godzina
Mniejsze przejścia też zawalone 1 godzina to minimum nawet Dala co jest ewenementem.
W drugą stronę jest niewiele lepiej, ale taki sajgon w stronę węgierską będzie w ostatni weekend sierpnia
Takie ostrzeżenie dla tych co chcieliby się wybrać w ostatni weekend lipca do Bułgarii przez Serbię.

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - bateniki - 28.07.2019

Za tv nova:
Kolejka na Dunav most kierunek BG- korek 2-3 godz.

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - edyta - 28.07.2019

A gdzie znajdę linki do kamer na przejściach granicznych HU/SRB i SRB/BG?

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - bzyq_74 - 28.07.2019

post #548

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - edyta - 28.07.2019

Zaczynam się poważnie zastanawiać nad drogą przez Rumunię  Confused  Obecny widok na przejściu SRB/BG ...przeraża

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - bzyq_74 - 28.07.2019

W weekend i do tego w środku sezonu - normalka.
Jeśli ma być to Serbia to zawsze można skorygować trasę.
Wjechać przez inne przejście od strony Węgier(bliżej Dunaju), a do Bułgarii wjechać przez Strezimirovtsi (do Vladicin Han jest już autostrada) więc ok 1h dłużej niż przez Kalotinę

Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - TomekT - 28.07.2019

Bardzo duży ruch na drodze. Nigdy jeszcze mnie tyle aut nie zaskoczyło. Ale jakoś się dojechało

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Ps. Mocno sprawdzają bagażniki , torby mi wyjęli a tam bańki z rakiją. A ja z stoickim spokojem mówię że to wino [emoji3]

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - bateniki - 28.07.2019

Węgrzy?