![]() |
|
Sinemorec 2009 - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Sinemorec 2009 (/showthread.php?tid=602) |
RE: Sinemorec 2009 - peter - 12.02.2016 z tym zjazdem na dół przy znaku to trzeba uważać - jest ryzyko bo są kamienie, można oponę przedziurawić lub.... nie będę krakał, jak wiemy tubylcy inaczej podchodzą do swoich aut i śmigają w dół jacek - lepiej zaparkować obok cmentarza i zejść na dół, pamiętam 2 lata temu Słowacy octavią wdrapywali się na górę autem ok 17stej i jak nie piz...e opona, cały dzień na słońcu - pewnie za duże ciśnienie, ostra krawędź i sru, a opony nie wymienisz na tej ścieżce, trzeb się turlać tyłem pod plażę RE: Sinemorec 2009 - aekzal - 12.02.2016 Igi z którego roku ta fotka? W 2009 i 2010 w tym miejscu nie było samochodów. To co widzę na twoim zdjęciu to jakaś masakra. RE: Sinemorec 2009 - igi123 - 13.02.2016 Z 2015, asfaltu do plaży nie dociągnęli , fakt do co fajniejszych plaż dojazd taki jak widać, ale na klifie to przecież też parkujemy na gruncie. Kosa sie "komercjalizuje", coraz więcej ludzi i nawet ze 3 knajpy.
RE: Sinemorec 2009 - aekzal - 14.02.2016 Obiecałem parę fotek z rezerwatu przy Butamiacie w Sinemorcu. Wejście po skałkach na klif jest dobrze widoczne, dobrze wydeptana ścieżka przez turystów. Widoki. No cóż oceńcie sami. ,![]() widok hoteli Bella Vista i Apolonia. ,Klify i dzikie plaże. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klify zaliczone parokrotnie. W następnym odcinku Carewo na zdjęciach. RE: Sinemorec 2009 - aekzal - 21.02.2016 Tak jak obiecałem fotorelacja z Carewa gdzie jeździliśmy parokrotnie na zakupy. Miasteczko bardzo spokojne z ładną plażą, dojście deptaczkiem przez park i przepiękne widoki. Taras widokowy ![]() Widok z tarasu i zejście z klifu ![]() ![]() ![]() Zdjęcia po zejściu z klifu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w oddali plaża ![]() Cerkiew ![]() ![]() miasteczko ![]() ![]() widok portu ![]() ![]() ![]() port ![]() ![]() Miasteczko warte zobaczenia ze względu na taras widokowy, cerkiew, bardzo ładna plaża, cisza spokój. Będący w okolicy śmiało mogą podjechać. W następnym odcinku fotorelacja z Rozewa. RE: Sinemorec 2009 - aekzal - 24.02.2016 Dzisiaj fotorelacja z Rozewa ostatniej miejscowości na południu wybrzeża Bułgarskiego. Któregoś pięknego dnia naszego pobytu odwiedzamy miejscowość położoną przy ujściu Rezowska reka, graniczącą z Turcją. ![]() ![]() Widok miejscowości granicznej po stronie Tureckiej. ![]() ![]() Strona Bułgarska ![]() Taki oto widoczek ![]() ![]() ![]() Bardzo małą miejscowość, od morza same skałki, rzeka, punkty graniczne, niewiele ma do zaoferowania turystom. Pojechać i zobaczyć jak ktoś ma wolny czas i nie wie co z nim zrobić. Po stronie Tureckiej przepiękna plaża tylko ludzi brak pewnie ze względu na pas przygraniczny. W następnym odcinku pokarzę moje focie z Sozopola. Jeszcze będzie Primorsko, a na koniec parę fotek z uroczego Achtopola. Jak widzicie podczas tego pobytu nie siedzieliśmy tylko na tyłkach, bo ile można, trzeba było coś zobaczyć. Może nie za wiele ale zawsze coś. RE: Sinemorec 2009 - mastika_fan - 24.02.2016 Masz pan delikatną literówkę, miejscowość się zowie Rezovo, nie Rozewo
RE: Sinemorec 2009 - aekzal - 24.02.2016 Czasami tak bywa, rzekę napisałem poprawnie a miejscowość no cóż, co się stało to się nie odstanie.
RE: Sinemorec 2009 - aekzal - 25.02.2016 Jeden z naszych dni pobytu spędziliśmy w Sozopolu. Stanęliśmy na parkingu pod portem. Potem piechotką obeszliśmy stary Sozopol. Część przedstawię na zdjęciach. Widok z portu ![]() ![]() ![]() ![]() Stary Sozopol ![]() ![]() Fotka z muzeum ![]() Widok z zejścia schodkami muzeum po drugiej stronie półwyspu. ![]() ![]() ![]() ![]() Jedliśmy pod tymi zielonymi parasolkami - żona i ja rybkę a dzieci jak zwykle pizzę - nawet smaczna tylko dość drogo, jak to ktoś napisał jaki punkt taka cena. Tak więc niewiele zobaczyliśmy w Sozopolu podczas tego pobytu - troszkę więcej w 2010 ale to w innej relacji. Stare miasto ma swój urok i klimat, warto wpaść tutaj na parę dni, śliczna plaża. Co do nowego Sozopolu nie będę się wypowiadał, tylko przejazdem. RE: Sinemorec 2009 - dżek - 25.02.2016 Arek, 100 m od tych parasolek w górę byliśmy z żoną w apartamencie. Klimaty Sozopola fajne! |