![]() |
|
Co przywozicie z Bułgarii? - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Tematy inne (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Dział: Hyde Park (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Co przywozicie z Bułgarii? (/showthread.php?tid=698) |
RE: Co przywozicie z Bułgarii? - arka - 29.10.2016 (29.10.2016 13:34:39)napoleon napisał(a): plastik tylko na czas transportu zaraz płynne złoto ląduje w szkle No pamiętaj tylko,że alko szybko rozpuszcza co ma rozpuścić )))) Coś jest na rzeczy jednak?! RE: Co przywozicie z Bułgarii? - napoleon - 29.10.2016 także po 3 godz rakijka jest w butelkach szklanych ja sie poświęcić mogę i jako tester będę rakiji to już hektolitry pochłonąłem z plastiku czy ze szkła dla mnie może być RE: Co przywozicie z Bułgarii? - arka - 29.10.2016 (29.10.2016 13:39:02)napoleon napisał(a): także po 3 godz rakijka jest w butelkach szklanych ![]() Ja też z różnych rzeczy piłem ale po co sobie szkodzić mimo wszystko?!
RE: Co przywozicie z Bułgarii? - napoleon - 29.10.2016 Masz rację ale w moim przypadku cały czas szukam recepty na debilizm to nie jest wstyd bo połowa Polakow to ma RE: Co przywozicie z Bułgarii? - peter - 29.10.2016 napoleon twoje zdrowie, chlup!
RE: Co przywozicie z Bułgarii? - egon - 29.10.2016 Napoleon my od lat tez mamy sprawdzony sposob na buteleczki i lutenice(jak spedzamy urlop w Bulgarii). Owijam szklo w gazety, potem w reczniki, poduszki turystyczne(flak) itp. W torbie podroznej robie otoczke z ubran zapakowanych w reklamowki na spod, na boki. Do srodka otoczki wkladam zakupione skarby i na wierzch ukladam torbe z ubraniami. Do bocznych kieszeni wkladam obuwie. Tak mam zapakowane obie torby podrozne ze skarbami. Tak robimy od 16 lat i sie sprawdza. Ale kazdy ma swoj sposob. Kiedys spotkalismy sie z takim przykladem pakowania. Wracalismy z Cypru i stanelismy przy tasmie po odbior bagazy a tu fajna walizka sie ukazala ( cos z niej cieklo). Podbiegl chlopak po owa walizke a z nie zaczela sie wylewac zawartosc butelek. Jak sie poznej okazalo to Commandaria- 4 butelki, ktore tak wlozyl do walizki od tak. No i po Commandarii- smutek, zal, zlosc. RE: Co przywozicie z Bułgarii? - TomekT - 29.10.2016 Myślę że kilka godzin w butelce po c&c nic się nie stanie , zawsze zabieram ze sobą małą wagę rybacką i nasze walizki są 19.99 z Rakiją nic się nie dzieje dalej leżakuje w szkle . Swoją drogą mam beczkę wypalaną dębową i destylaty na początku użytkowania trzymam max 2 tygodnie . Potem zbyt intensywny posmak dębu, i dalej ląduje w szkle . Raz w Sv Vlas zakupiłem rakije z akacjowej beczki , po prostu rewelacja ! RE: Co przywozicie z Bułgarii? - peter - 29.10.2016 idzie zimno to i destylacyjne tematy się rozwijają RE: Co przywozicie z Bułgarii? - Hary66 - 29.10.2016 Normalnie bym zapomniał. Były jeszcze 3 butelczyny Mary Jane. Z malowania flaszki wyglądały jak wyciąg z marychy, ale poniewierały jak nasza gorzała. RE: Co przywozicie z Bułgarii? - Slavekk - 30.10.2016 Słona pasta do zębów Pomorie jest jeszcze dostępna w BG? |