![]() |
|
Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) (/showthread.php?tid=1300) |
RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - bateniki - 08.06.2020 (08.06.2020 18:24:45)E.W napisał(a): Witam czy Wy wszyscy naprawdę nie macie refleksji na czas w którym nam przyszło żyć obecnie....jedne wakacje niewiele zmienią a mogą uratować WASZE życie wakacji będzie jeszcze wiele .....waszych dzieci też...ja osobiście bywam na wakacjach od 1976 roku przynajmniej raz w roku ...ale w tym roku jak to napisał dżek wakacje na Rodos POZDRAWIAM A czemu zakladasz że w Polsce jest bardziej biezpiecznie? A może to wakacje uratują tobie życie
RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - E.W - 08.06.2020 Witam na własnym RODOS ?? NA PEWNO bardziej bezpiecznie.. Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - igi123 - 08.06.2020 Popieram Bateniki [emoji106] U nas to dzisiaj jest rekord zachorowań dziennych na teraz 599 przypadków, mogę się założyć że w BG jest o wiele mniej, czyli prawdopodobieństwo zachorowania na takich zagranicznych wczasach jest wielokrotnie mniejsze, niż prawdopodobieństwo zachorowania pozostając w naszym kraju[emoji39] Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - wolffer - 08.06.2020 ... a ja to jestem coraz starszy i każde wakacje już prawie na wagę złota owszem, mogą być i u nas, ale jak wynika z danych nam danych w Bułgarii bezpieczniej a poza tym, to po wstawaniu przed 5 i późnych powrotach, w międzyczasie przerabianiu programu z Córką musimy gdzieś podreperować nadszarpnięte relacje, w okolicznościach przyrody dla mnie i dla Miśki miłych ...Ryzyko wcale nie jest większe
RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - dżek - 09.06.2020 Pewnie będzie bezpieczniej niż w Polsce, porównując liczbę zakażeń (chociaż bezpieczniej niż na mojej działce to na pewno nie). Natomiast my chcieliśmy uniknąć niepewności związanej z: - przekraczanie granic i ewentualne kwarantanny w poszczególnych państwach (cały czas nie wiemy jak to będzie wyglądać), my mieliśmy wyruszać 1 lipca - zamieszanie w hotelu związane z wydawaniem posiłków i na basenie hotelowym - konsekwencje wynikające z zarażenia się "tam gdzieś" - taka zwykła niepewność w każdym kolejnym państwie ( a miało ich być sporo!) Także w tym roku RODOS plus może coś się wykroi w kraju chociaż nie wiem czy mi się chce w świetle najnowszych danych RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - czajsonek - 09.06.2020 My w siódemkę mieliśmy lecieć samolotem, ale niepewność kto do niego wsiądzie jest dużo większa niż moja odwaga (odpowiedzialność za innych członków rodziny). Ostatnio przeczytałem (nie wiem z którego państwa) że samolot z "wakacjuszmi" leciał do Grecji, na pokładzie były osoby z "koronką". Wszyscy polecieli prosto na kwarantannę. Tego obawiam się najbardziej, oraz innych osób w hotelu z całej Europy. Może nic takiego by nie miało miejsca, ale ryzyko jest i to spore. RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - coffe - 09.06.2020 Słowacja otworzyła granice dla kolejnych państw i znoszą większość obostrzeń
RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - lubelak - 09.06.2020 Ponoć w Bg rośnie znowu liczba zachorowań, prawda to? RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - Masodi - 09.06.2020 Prawda że rośnie. Przyczyna że rośnie podobna jak u nas - lokalne ogniska zarazy. W liczbach wygląda to dużo sympatyczniej: dziś 83 nowe przypadki (tylko o 7 mniej niż dotychczasowy rekord jednodniowy - 90 zarażonych), 52 z tego w małej mieścinie w okręgu Smolian w fabryce zabawek, w Sofii chyba 14, reszta po 2-3 przypadki w kilku okręgach. W wiadomościach jeden ze sztabu kryzysowego wypowiada się że sztab będzie sugerował rządowi aby po 15 czerwca wydłużyć stan epidemiczny w kraju o kolejny miesiąc aby w razie utrzymania wzrostu liczby przypadków sztab miał prawo na zwiększenie obostrzeń m.in. na przejściach granicznych. Tak jak u nas wypowiadają się raczej że powrót do większych obostrzeń będzie niepoprawny politycznie i rozgniewa społeczeństwo więc muszą się starać aby tego uniknąć. Wybory w Bułgarii chyba jesienią... Co do skali wzrostu w liczbach porównując inne kraje, zwłaszcza Polskę niech każdy sobie sam wyrobi zdanie. RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - wolffer - 09.06.2020 (09.06.2020 20:27:23)coffe napisał(a): Słowacja otworzyła granice dla kolejnych państw i znoszą większość obostrzeń najciekawsze, że nie dla nas, ale np. dla Niemców i Szwajcarów (gdzie tego podobno jest więcej, u Niemców znacznie) są znoszone |