Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
(08.06.2020 18:24:45)E.W napisał(a): Witam czy Wy wszyscy naprawdę nie macie refleksji na czas w którym nam przyszło żyć obecnie....jedne wakacje niewiele zmienią a mogą uratować WASZE życie wakacji będzie jeszcze wiele .....waszych dzieci też...ja osobiście bywam na wakacjach od 1976 roku przynajmniej raz w roku ...ale w tym roku jak to napisał dżek wakacje na Rodos POZDRAWIAM
A czemu zakladasz że w Polsce jest bardziej biezpiecznie?
A może to wakacje uratują tobie życie
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 70
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
Witam na własnym RODOS ?? NA PEWNO bardziej bezpiecznie..
Liczba postów: 3,831
Reputacja:
154
Popieram Bateniki [emoji106] U nas to dzisiaj jest rekord zachorowań dziennych na teraz 599 przypadków, mogę się założyć że w BG jest o wiele mniej, czyli prawdopodobieństwo zachorowania na takich zagranicznych wczasach jest wielokrotnie mniejsze, niż prawdopodobieństwo zachorowania pozostając w naszym kraju[emoji39]
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
Pewnie będzie bezpieczniej niż w Polsce, porównując liczbę zakażeń (chociaż bezpieczniej niż na mojej działce to na pewno nie).
Natomiast my chcieliśmy uniknąć niepewności związanej z:
- przekraczanie granic i ewentualne kwarantanny w poszczególnych państwach (cały czas nie wiemy jak to będzie wyglądać),
my mieliśmy wyruszać 1 lipca
- zamieszanie w hotelu związane z wydawaniem posiłków i na basenie hotelowym
- konsekwencje wynikające z zarażenia się "tam gdzieś"
- taka zwykła niepewność w każdym kolejnym państwie ( a miało ich być sporo!)
Także w tym roku RODOS plus może coś się wykroi w kraju chociaż nie wiem czy mi się chce w świetle najnowszych danych
Liczba postów: 131
Reputacja:
9
My w siódemkę mieliśmy lecieć samolotem, ale niepewność kto do niego wsiądzie jest dużo większa niż moja odwaga (odpowiedzialność za innych członków rodziny). Ostatnio przeczytałem (nie wiem z którego państwa) że samolot z "wakacjuszmi" leciał do Grecji, na pokładzie były osoby z "koronką". Wszyscy polecieli prosto na kwarantannę. Tego obawiam się najbardziej, oraz innych osób w hotelu z całej Europy. Może nic takiego by nie miało miejsca, ale ryzyko jest i to spore.
Liczba postów: 434
Reputacja:
18
Ponoć w Bg rośnie znowu liczba zachorowań, prawda to?
2016 Bg /2018 Bg /2019 Bg / 2021 Niemcy-Liechtenstein-Austria-Szwajcaria-Francja-Andora-Hiszpania 2022 Bg 2023 Srb-Macedonia-Grecja-Bułgaria 2024 Srb-Czarnogóra/2025 Niemcy-Francja-Hiszpania-Gibraltar/2026 Kreta
Liczba postów: 365
Reputacja:
36
09.06.2020 22:00:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.06.2020 22:01:59 przez Masodi.)
Prawda że rośnie.
Przyczyna że rośnie podobna jak u nas - lokalne ogniska zarazy.
W liczbach wygląda to dużo sympatyczniej: dziś 83 nowe przypadki (tylko o 7 mniej niż dotychczasowy rekord jednodniowy - 90 zarażonych), 52 z tego w małej mieścinie w okręgu Smolian w fabryce zabawek, w Sofii chyba 14, reszta po 2-3 przypadki w kilku okręgach. W wiadomościach jeden ze sztabu kryzysowego wypowiada się że sztab będzie sugerował rządowi aby po 15 czerwca wydłużyć stan epidemiczny w kraju o kolejny miesiąc aby w razie utrzymania wzrostu liczby przypadków sztab miał prawo na zwiększenie obostrzeń m.in. na przejściach granicznych.
Tak jak u nas wypowiadają się raczej że powrót do większych obostrzeń będzie niepoprawny politycznie i rozgniewa społeczeństwo więc muszą się starać aby tego uniknąć. Wybory w Bułgarii chyba jesienią...
Co do skali wzrostu w liczbach porównując inne kraje, zwłaszcza Polskę niech każdy sobie sam wyrobi zdanie.