![]() |
|
Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2024] - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2024] (/showthread.php?tid=1497) |
RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2024] - bart11 - 28.06.2024 (27.06.2024 11:16:45)Tosho napisał(a): Na niektórych stacjach paliw - jest odpłatność w bilonie € lub po zakupie dostaje się kodzik do bramki wejsciowej. W Serbii nie spotkałem się nigdy z płatnością za WC (w sumie to od ponad 10 lat nie miałem ichniejszej waluty w ręku). Na Węgrzech sytuacja z WC odwrotna niż w SRB - tj. nie kojarzę niepłatnego WC na stacji paliw; ale za to na wszystkich MOPach są przyzwoite sanitariaty. W BG parę drobnych mieć warto, ale to oczywiste, że skoro to nasz cel, to pewnie kilka lev mamy w portfelu. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2024] - Slavekk - 28.06.2024 Równowartość 100 euro to o. 11.000 RSD Ja chciałem w Suboticy od bankomatu 1000 RSD i mi zaproponował 600 RSD opłaty... Bodajże był to NLB Komercni Banka. Ale OTP Banka - bez opłat
RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2024] - bateniki - 28.06.2024 variant 2 MENJAČNICA = KANTOR RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2024] - Masodi - 09.07.2024 Ostatnio były pytania o toaletach na trasie i dzisiaj w onecie taki pouczający artykuł: https://wiadomosci.onet.pl/krakow/szok-kulturowy-w-toalecie-w-drodze-do-chorwacji-mozesz-byc-mocno-zaskoczony/x9cb6hb RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2024] - marecki - 09.07.2024 (09.07.2024 10:15:57)Masodi napisał(a): Ostatnio były pytania o toaletach na trasie i dzisiaj w onecie taki pouczający artykuł: Dzisiaj to czytałem i chciałem zweryfikować na forum czy na prawdę tak jest. Nie przypuszczałem że z powodu braku drobnych będę musiał "lać" w krzakach RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2024] - Tosho - 09.07.2024 Zapomnieli dodać że płatne na stacjach paliw - ale co drugi MOP jest z darmowymi toaletami. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2024] - Masodi - 09.07.2024 Ja o sytuacji na Węgrzech nie mogę się wymądrzać ponieważ zawsze przelatujemy ten kraj na raz bez postoju. Na palcach jednej ręki mogę policzyć stawanie na stacjach w ciągu ostatnich 10 lat i zawsze jakoś nam się udało z tymi toaletami. Ponieważ od 8 lat (dzieci) zawsze robimy nocleg blisko Komarno to Węgry są początkiem jazdy rano w stronę południową i ostatnią prostą w drodze na północ - nie ma potrzeby toaletowania się... RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2024] - bart11 - 10.07.2024 (09.07.2024 13:59:05)Tosho napisał(a): Zapomnieli dodać że płatne na stacjach paliw - ale co drugi MOP jest z darmowymi toaletami. Na Węgrzech nie widziałem żadnego MOP'u z płatnymi. W Serbii nie widziałem żadnego WC "na Małysza" - a zatrzymuje się przynajmniej 2x na Węgrzech i 3x w Serbii. A te MOP'y - niestety na starszych odcinkach proszą się o odświeżenie. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2024] - jarecki69 - 10.07.2024 Ja wybieram sie do BG już w piątek rano. Wyruszamy o 4 rano więc na granicy Węgry-Serbia bedziemy ok 16 tej. Myślę, że wjazd będzie spokojny ale gorzej z wjazdem z SR do BG. Tu są jedynie dwa przejścia które biore pod uwagę. Ale na tym głownym w Kalotinie codziennie widze w kamerkach starszne kolejki. Do końca nie będę wiedzieć gdzie przekraczać granicę. czas pokaże, może będę mieć szczęści bo planuje opuścić SR tak ok 23 . Pozdrawiam. Jutro sie już pakuje ostro no i nad ranem w droge.. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2024] - bart11 - 10.07.2024 (10.07.2024 23:31:45)jarecki69 napisał(a): Ja wybieram sie do BG już w piątek rano. Wyruszamy o 4 rano więc na granicy Węgry-Serbia bedziemy ok 16 tej. Myślę, że wjazd będzie spokojny ale gorzej z wjazdem z SR do BG. Tu są jedynie dwa przejścia które biore pod uwagę. Ale na tym głownym w Kalotinie codziennie widze w kamerkach starszne kolejki. Do końca nie będę wiedzieć gdzie przekraczać granicę. czas pokaże, może będę mieć szczęści bo planuje opuścić SR tak ok 23 . Pozdrawiam. Jutro sie już pakuje ostro no i nad ranem w droge.. Mam dla Ciebie małego tipa przygotuj się na 3h i 7h postoju na granicach. Przygotowanie zarówno w sensie logistycznym jak i mentalnym. (Woda, paliwo, jedzenie, sen, odpoczynek, zmiana kierowcy, etc..) Jak przejdziesz szybciej to potraktuj to jako sukces
|