![]() |
|
Reklamy na zdjęciach i plakatach. Te z czasów minionych. - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Bułgaria wczoraj i dziś (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=9) +---- Dział: Kultura (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +---- Wątek: Reklamy na zdjęciach i plakatach. Te z czasów minionych. (/showthread.php?tid=525) |
Reklamy na zdjęciach i plakatach. Te z czasów minionych. - mastika_fan - 22.10.2015 Dzisiaj coś innego. Przyjrzyjmy się reklamom, plakatom i zdjęciom reklamowym z minionej epoki. Przyjemnego oglądania ![]() Linia produkcyjna kombinatu tekstylnego "Sania" “Саня” - lata siedemdziesiąte XX wieku. Zdjęcie reklamowe promujące powyższy kombinat, urocze kolorki, nieprawdaż? ![]() ![]() I jeszcze jedno. Trochę niepokojące te manekiny. Ale spodnie dzwony słusznej szerokości. Ojciec mi opowiadał, że w jego szkole była określona dopuszczalna szerokość "dzwona", w ramach walki z systemem, przeszywali je na dwa centymetry szersze. Wywrotowcy. ![]() Reklama papierosów Słońce produkowanych w fabryce Trakia w Starej Zagorze. Z tak miłą panią, to grzech nie zapalić. ![]() Zdjęcie z kalendarzyka reklamowego fabryki tekstylnej "Dobri Kartalov", Gabrovo 1981 rok. Słowo daję, widziałem niedawno podobnie ubraną dziewuchę. Retro w modzie. ![]() Reklama Zaarskiej Mastiki produkowanej w Vinprom Stara Zagora, rok 1965. No powiedzcie, jak tu nie być jej fanem? ![]() Poster reklamowy promujący bułgarskie wybrzeże. Ja jestem na tak. ![]() Dla fanów Sozopola. Poznajecie plażę? Zdjęcie z lat sześćdziesiątych XX wieku. ![]() Reklama lodówek Mróz 250, rok 1978. Wujek miał taką, też w środku stało i piweczko i rakija. No i te inne rzeczy też ![]() ![]() Reklama wody kolońskiej "Kaprys", rok 1978. Piękna fryzura. ![]() Reklama linii lotniczych BULAIR, lata siedemdziesiąte XX wieku. Najfajniej wydane ulotki, jakie czasem jeszcze znajduję w domu, były linii lotniczych właśnie. ![]() Reklama "Sofijsko Pivo" lata pięćdziesiąte XX wieku. Zdecydowanie chlapnąłbym. Produkowane były cztery rodzaje - jasne, ciemne, pilzen i porter. ![]() Reklama Interhotels Bulgaria, rok 1985. Oj odpocząłbym z przyjemnością. ![]() I odpocznę. Tyle na dziś
RE: Reklamy na zdjęciach i plakatach. Te z czasów minionych. - dżek - 23.10.2015 Czadowe te zdjęcia. Tak jak nasze reklamy dużego fiata albo poloneza! RE: Reklamy na zdjęciach i plakatach. Te z czasów minionych. - mastika_fan - 28.10.2015 No to jedziemy dalej. Reklama papierosów BT produkowanych przez Bulgartabak, lata siedemdziesiąte XX wieku. Czyżby palenie było sztuką? Jeśli tak, to jestem artystą. ![]() Reklama spółki wynajmującej obcokrajowcom samochody "Rodina Turist", rok 1970. Ładne sukienki. ![]() Reklama bułgarskiego wybrzeża przygotowana dla zagranicznych operatorów wycieczek, rok 1970. Gdzie mam podpisać? Podpiszę, nieważne co. ![]() Reklama linii lotniczych Balkan. Stewardesy na tle TU-154, rok 1988. Bez głupich żartów. ![]() Reklama motoroweru Balkan, lata siedemdziesiąte XX wieku. Wyczuwam tendencyjność w wyborze nazw. ![]() Tancerka uczestnicząca w występach umilających pobyt w restauracji Cygański Tabor, Złote Piaski, lata siedemdziesiąte XX wieku. ![]() Reklama pasty do zębów Pomorin, lata sześćdziesiąte XX wieku. Jak widać działa, zęby idealnie białe. ![]() Reklama chałwy Tahan, jak wyżej, lata sześćdziesiąte XX wieku. Spojrzenie tej pani jakoś mnie nie przekonuje. ![]() Reklama Złotych Piasków, rok 1970. Tu nie mam wątpliwości. ![]() Myślę, że jeszcze jedną czy dwie porcje da się posklejać
RE: Reklamy na zdjęciach i plakatach. Te z czasów minionych. - frytowski - 28.10.2015 Fajne... ...laski.
RE: Reklamy na zdjęciach i plakatach. Te z czasów minionych. - dżek - 28.10.2015 No i zdjęcia takie...klimatyczne. To se ne vrati! RE: Reklamy na zdjęciach i plakatach. Te z czasów minionych. - thomasso - 28.10.2015 pamiętam tę chałwę, , teraz są podobne ale to już nie ten smak
RE: Reklamy na zdjęciach i plakatach. Te z czasów minionych. - peter - 28.10.2015 (28.10.2015 14:02:30)thomasso napisał(a): pamiętam tę chałwę, moja mama jest miłośnikiem chałwy, zawsze jej przywożę z BG, ale mówi to samo, że tego smaku nie ma RE: Reklamy na zdjęciach i plakatach. Te z czasów minionych. - Slavekk - 28.10.2015 (28.10.2015 14:09:07)peter napisał(a):(28.10.2015 14:02:30)thomasso napisał(a): pamiętam tę chałwę, Bo to nie chałwa jest inna tylko kubki smakowe i ich recepcja w mózgu się zmieniła
RE: Reklamy na zdjęciach i plakatach. Te z czasów minionych. - mastika_fan - 28.10.2015 a ja jakoś nigdy fanem chałwy nie byłem, za to pamiętam fantastyczny nektar brzoskwiniowy, sprzedawany w butelkach takich jak po piwie, parę lat temu trafiłem coś podobnego, ale też jakoś mniej intensywnie smakował. To pewno te kubki smakowe
RE: Reklamy na zdjęciach i plakatach. Te z czasów minionych. - thomasso - 28.10.2015 e tam kubki smakowe, już takich po prostu nie robią to samo dotyczy słodyczy ,moje ulubione czekoladki черноморец, teraz są jakeęś takie nijakie |