Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kilka pytań przed wyjazdem
Witam wszystkich forumowiczów.
Przeglądam to jakże pomocne forum i w związku z moim wyjazdem do Bułgarii mam kilka pytań, z którymi zwracam się do Was. Celem mojej podróży jest Primorsko, hotel Perla Sun. Powiedzcie mi czy ktoś z Was miał do czynienia z tym hotelem? Jakie wrażenia? Ogólnie czytałem relacje forumowiczów z pobytu w tej miejscowości ( szczególnie myszy) wiem co i gdzie jeść itp. jednak chciałbym się dopytać jeszcze w kilku kwestiach.
Po 1 na miejscu będę popołudniu czasu lokalnego w Piątek, pewnie nie zdążę wymienić waluty w banku a przez weekend zapewne będą zamknięte. Ile polecacie mi zabrać waluty lv tak aby spokojnie starczyło do poniedziałku i żebym wtedy wymienił euro na lv chyba, że nie ma to sensu i najlepiej od razu zakupić lv w Polsce.
Po 2 odnośnie rozkładu jazdy autobusów widziałem zdjęcia lecz na większości z nich widnieje cyrylica, czy są jakieś wskazówki na dworcu jak dojechać do innych miast?
Za wszelkie wskazówki dziękuję i pozdrawiam Smile
Odpowiedz
1)Czym jedziesz?Jak autem to niemasz problem- wymienisz po drodze.
Jeszcze w Burgas są banki czynne sobota i nedziela.
są kantory-na mejscu
bankomaty- 24h Smile
Ooo widze że to lux hotel-100% będzie kantor tam!

2)Pytaj!Z pytaniem do Rzymu dojdeszSmile

Udane wakacje !
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Witam, lecę samolotem, następnie z Burgas autokarem. Tak tylko słyszałem żeby uważać na kantory, coś sie zmieniło ? Czyli hotel w porządku rozumiem?
Odpowiedz
Odnośnie
pkt 2 - napisy oraz rozkłady jazdy komunikacji jest cyrylica i łaciński przekład.
pkt 1 - poczytaj w zakładce pieniądze

Osobiście po pierwszym wyjeździe do Bg i nieciekawych wspomnień co do wymiany euro na lewa zabieram ze sobą około 100lewa w zależności ile zostało z poprzedniego pobytu. Tak jak piszesz mogą być problemy z wymiana w sobotę. Pozostaje tylko kantor a tego nie polecam, jest jeszcze możliwość wypłaty z bankomatu ale i w tych bezdusznych maszynach często brak jest waluty.
Kupno lewa w Polsce często graniczy z cudem, tylko niektóre kantory mają w posiadaniu walutę Bułgarską. Na dodatek cena zakupu jest wyzsza jak wymiana euro na miejscu w BG.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości