Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bałkanski gaziran
Na wyjeździe z Bułgarii kupiłem sobie coś, co wyglądało na tanie wino. Byłem w markecie i nawet za bardzo nie czytałem Wink    Plastikowa butelka półtoralitrowa, 9,5 procent. Na rysunku jakieś owoce, ale jak wino to nie smakuje Cool Pisze tam m.in. bałkanski gaziran oraz bilkov eliksir. Jak to wrzuciłem do internetu to pojawiają się jakieś szampony i... bitwa pod Gallipolli Big Grin  Może ktoś pomoże?
Odpowiedz
Kupiłeś jakiś ekstrakt ziołowy. 9,5 procenta ale chyba nie alkoholu. A, że jest gazowany to lepiej wchodzi. Smile Tak mi się wydaje.
Odpowiedz
Gugiel mówi, że bilkov eliksir to:
Ziołowy eliksir wzmacniający i przeciw wypadaniu włosów!

Odżywia i wzmacnia mieszki włosowe. Ekstrakty z koni mechanicznych Big Grin Big Grin, łopianu, niebieskiego łubinu, kasztanowca i białka sojowego sprawiają, że włosy są żywe od góry do korzen

Hmmm... chyba nie do picia Big Grin
Odpowiedz
Wrzuć zdjęcie etykiety, może dojdziemy co to takiego. Na razie nie pij więcej [emoji3]

Wysłane z mojego RMX2111 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Istotne gdzie to wzioleś - lada z alkocholem, czy pólka z chemia gospodarcza?

Stawiam na pelin.

https://www.marketival.com/image/cache/p...00x500.jpg
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Lada z alkoholem Smile To jest to ze zdjęcia.

"Pelin: aromatyzowany napój winopochodny produkowany z białego lub czerwonego wina, z koncentratu moszczu gronowego, z soku winogronowego (lub z cukru buraczanego) oraz z określonej nalewki ziołowej, który ma zawartość alkoholu nie mniejszą niż 8,5 % obj., zawartość cukru wyrażoną w cukrze inwertowanym 45-50 gramów na litr, oraz całkowitą kwasowość nie mniejszą niż 3 gramy na litr wyrażoną w kwasie winowym.”
łał! A to trafiłem Big Grin
Odpowiedz
O kurde bułgarski jabol[emoji6]

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Patykiem pisane!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: