Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 4.14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obzor / Обзор
Wszystko zależy od lokalu. Szukajcie i znajdziecie! Rok temu ciężko bilo znalezć zupa poniżej 9 BGN.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Edytko, nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości prywatnej - napisało, że masz przekroczony limit skrzynki. Przesyłka z zawartością dotarła do mnie.
Odpowiedz
Таkie ceny w osiedlowej knajpy w Blagoevgrad:
[/url]
[/img]
Odpowiedz
[Obrazek: paragon-karczma-2026.jpg]
[/img]
Odpowiedz
(19.02.2026 13:50:12)bateniki napisał(a): Wszystko zależy od lokalu. Szukajcie i znajdziecie! Rok temu ciężko bilo znalezć zupa poniżej 9 BGN

Dokładnie tak jak piszesz... czasami trzeba trochę poszukać.
Odpowiedz
W 2002 rozpoczęła się nasza przygoda z Bułgarią ( Obzor)- po ulokowaniu się w hotelu Horyzont poszliśmy na plażę. Nasze kroki skierowały się na plażę w kierunku Białej. Wtedy jeszcze nie było po tej stronie plaży żadnego hotelu. Idąc brzegiem morza i będąc pod urokiem chwili nie zauważyliśmy mazutu. Dopiero jak wracaliśmy w drugą stronę   okazalo się, że stopy pod spodem są całe czarne, a spodenki z tyłu całe w kropkach. Już myślałam, że spodenki do wyrzucenia, ale udało to się wyprać. Poszliśmy do sklepu koło bazarku, pani sprzedała nam mydło od plam. Kropki się wyprawy, spodenki uratowane. Na drugi dzień poszliśmy plaża w prawo koło hotelu Helios, ale tam brzeg morza był czysty bez mazutu. Drugi raz z mazutem zetknęliśmy się na wyspie Kos. Zapuściliśmy się plaża do terenów wojskowych. A tam cały brzeg pokryty był olejem opałowym.
Odpowiedz
nooo...to teraz mamy 2026 i znowu będzie mazut Smile
Odpowiedz