Liczba postów: 4,877
Liczba wątków: 5
Reputacja:
72
Ostatnimi czasy zacząłem baczniej obserwować aplikację Border Watcher i zastanawiam się czemu czasem jedni użytkownicy piszą że czas oczekiwania to 15 minut a inni w tym samym czasie że np 2 godziny. Zastanawiam się czy nie jest tak, że np Turcy wracający do Niemiec w trakcie drogi na przejście graniczne którym chcą przejechać, żeby odstraszyć innych a co za tym idzie przejechać szybciej do kolejnego kraju piszą dłuższy czas oczekiwania wirtualnie wydłużając go - zmyślając go. Inni użytkownicy widząc długi czas oczekiwania kierują się na inne przejścia - tym samym robiąc luz na przejściu którym dany użytkownik chce przejechać. To tylko takie moje domniemania po obserwacji kilkukrotnej tej aplikacji.
Jakie są Wasze spostrzeżenia w tej kwestii ?
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 2
Reputacja:
2
Mi się sprawdzała dobrze. Zazwyczaj unikam dzięki niej korków.
Liczba postów: 1,898
Liczba wątków: 0
Reputacja:
104
Nie używam.!
Są strony poszczególnych krajów HU, RO,SRB .
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Liczba postów: 513
Liczba wątków: 4
Reputacja:
35
Raporty w BW dają pewne przybliżenie, które mniej więcej pokrywa się z prawdą. Ale sam wiesz jak to wygląda, wystarczy że system będzie miał jakiś zwis, albo dane pogranicznik dostanie biegunki i już masz +20-30min. No i w drugą stronę, stoisz w kolejce do jednego okienka, a tu nagle otwierany jest sąsiedni pas, więc nagle zysk -20min.
Ja mam taką zasadę, jeśli raporty są do 100 min to nawet nie sprawdzam innych przejść, jeśli powyżej 200 min to uciekam jak najdalej. Pomiędzy 100-200 porównuje Tompe.