Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rawda / Равда
Witam Was serdecznie, Kochani! Jak dawno mnie tu nie było... .Ostatni raz w BG byłem w 2011 roku. I dziś, niedługo po powrocie znad naszego Bałtyku, poprzysięgliśmy sobie z moją Szanowną "Starą", że upłynie wiele czasu zanim znów zawitamy w tamte rejony. Jedziemy za rok tam, gdzie przynajmniej nie musimy zastanawiać się czy będzie słońce, a jedynie - kiedy w końcu zajdzie. Dwukrotnie byliśmy (w Balchiku i w Shabli) i zawsze to były bardzo miło spędzone chwile. Nasz wybór padł właśnie na Rawdę. Ponoć to taka troche "sypialnia" Nesebaru. Nie wiem tak naprawdę nic o tej miejscówce. Czy mógłby ktoś przybliżyć aktualne info o tej wiosce. Zarezerwowaliśmy hotel Peter, na czerwiec przyszłego roku. Będę wdzięczny za jakieś praktyczne porady dotyczące fajnych miejsc, urokliwych zakątków dla pary 50+ . Pozdrawiam.
Odpowiedz
W tym miejscu nie ma plaży, niestety często wyczuwalny jest smrodek z gnijących glonów wyrzucanych na kamienne nabrzeże. 
Jeśli chodzi o urokliwe miejsca - to kilkaset metrów dalej macie klif, nie taki jak w Białej, ale na sesję zdjęciową w sam raz.
Do tego przy południowej plaży park nadmorski (zajęty przez rodziny z dziećmi, oczywiście do tego w Burgas nie ma żadnego startu).
Plusem tej lokalizacji jest bliskość knajpek przy ul. Macedonia - codziennie macie "bułgarski wieczór" Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości