Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prizren
Szanowny Kocurze,
Strasznie emocjonalnie przyjmujesz zaistniala sytuacje, ale ciesze sie, ze jestes w dobrej formie.
Czytam uwaznie  Wasze komentarze w “Polityce“, lecz sie nie wcinam, bo to przeciez  nie o taka Polske chodzilo. Czasami mam wrazenie, ze im wiecej tych modlitw,tym czesciej  duch swiety plecami sie odwraca i wszystkim swiatobliwym rozumu skapi.
Z “brunatnieniem” chyba troche za bardzo sie martwicie, no bo czym jest jakas grupa nawet 30 000 krzykaczy w 38 milonowym panstwie?  Bardziej mi traci strasznym egoizmem, religijnym fanatyzmem, znieczulica i zaklamaniem  .…. I co z ta miloscia do blizniego?  Wyglada na jakas poprawke “w regulaminie”, ktora przegapilam. Oswiadczenie Pana (o malo co) Ministra jest  nie w pore, a “pan profesor” z  tratwa, to juz medal nauczyciela roku powinien dostac.

Mniejsza o to, kto jak sprobuje wybielic te wpadki, wazne jak inni je odebrali i jak dlugo beda o nich pamietac.  
Ale po co szukac daleko, gdy klopot z logika i trzewym mysleniem, albo mysleniem “na trzezwo“ i na forum wylazi. Pan Minister oswiadcza  Europie w imieniu Polakow: nie zawracajcie nam d….y jakimis emigrantami,  a tu  specjalisci- globtroterzy  zaczynaja sie  martwic , gdzie za rok beda im emigranci w podrozy  przeszkadac.  Do tego czasu Europa moze nam odpowiedziec: "Jedzta se na lake"!

Jedno jest pewne !!!
Ten rzad i ten Łojciec, mimo patriotycznych zapedow i ambicji nie zrodzi bohaterow takich jak Michal Czajkowski – Sadyk Pasza, ktorzy dla Ojczyzny  wyrzekli sie chrzescijanstwa i nie zawahali sie przyjecia Islamu. Do tego trza odwagi i wyrzeczen.

Co do naszych baranow, to widze, ze juz masz niekompletna informacje o sytuacji na Balkanach. Moze teraz bedziesz mial internet wylacznie z Wadowic, a moze to przez te bakterie co sraczke wywoluja?
W chwili obecnej sytuacja jest spokojna, nie ma napiecia na granicach. Nie ma problemu  z emigrantami.
W ostatnich dniach nie bili sie miedzy soba, nikt nikogo nie zasztyletowal. W calej Bulgarii zatrzymano wczoraj 130 nielegalnych osob.  Bulgaria ma rozpracowane wspolne programy dzialania z Turcja, Serbia, i Rumunia  na wypadek, gdyby miala sie powtorzyc sytuacja sprzed kilku tygodni. Ale jak przyjda, to ich przyjma. Beda mieli zapewniona opieke lekarska, kat, zywnosc i ubranie.Ten problem wymaga wspolnych dzialan i decyzji, zaden kraj nie jest w stanie rozwiazac go na wlasna reke. Slyszales, zapewne ze istnieje plan wyjscia z kryzysu  i sa prowadzone rozmowy z Turcja  by za okazana  jej pomoc finansowa przyjela  emigrantow na swoim terytorium i zapewnila im godziwe warunki egzystencji. Podobne rozmowy prowadzone sa z przywodcami panstw afrykanskich.  Ponoc swego czasu takie umowy  zawierano z Kaddafiem, dlatego  nikt nigdy nie slyszal o emigrantach. Poki co naplyw emigrantow jest mniejszy i sytuacja wydaje sie byc pod kontrola.

Ciagle trwa piekna sucha i sloneczna jesien. Jak  napisal nasz kolega Leon, w Bulgarii czeka na niego “wino, kobieta i spiew”.  Nie tylko, nie tylko, Leonie. Jednym z najwazniejszych dobrodziestw Bulgarii -to pogoda. Sprawia, ze ludzie sa pozytywni, energiczni i mniej zrzedza. Drugie to: ze pop ma prawo rzadzic do plotu cerkwi. Poza nim  kroluje zycie swieckie, bo tego sobie zyczy spoleczenstwo.                                
Nie ma widokow by w tej materii cokolwiek sie w przyszlosci zmienilo.

Pozdrowienia dla Kocurowej, Pa
Odpowiedz
ventosa ! Jak mam nie napierniczac na nastajacy rzad ? Jak sama juz struktura powstawania tego nowego rzadu to farsa. W normalnym cywilizowanym kraju szef partii ktora zwyciezyla w wyborach staje na czele rzadu. Jak bylo z powstaniem rzadu Beaty Szydlo ? Wyslano ja na urlop i prezes czyli " Naczelnik Panstwa " i 4 zaufanych ludzi utworzyli rzad. Sam prezes bez odpowiedzialnosci bedzie pociagal za" sznurki ". Obecna wladze widzialem w Polsce w 2005-2007 / tak sie zlozylo ze bylem tam nie dwa tygodnie a 3 miesiace. /Powiem Ci szczerze ze jak przyjezdzam do Polski to juz nie pytam ... co tam w polityce czy chinczyki.. poniewaz wiem ze dostane odpowiedz .. to mnie nie interesuje. Opiekuje sie ca. 200 Polakami i co sie dzieje w kraju wiem nie tylko z TV ,radia czy prasy a z ust Polakow / sa tacy co jezdza co 1 tydzien do kraju /. Co do brutalnosci to ostatnio dochodzilo do komicznych scen w Warszawie , Narodowcy w kolejce po Kebab czyli tak jak " nasz Jacky " antyislamista regularnie odwiedzajacy Turcje. Mozna sie tylko posmiac ! Prawdziwy patriota spedza wakacje w kraju ! Nie bede winil media poniewaz za moich czasow byla Trybuna Ludu czy jeden Dziennik Telewizyjny a ludzie wiedzieli swoje. Teraz prezes powie totalne idiotyzmy ze ma 1.4 biliona PLN i ludzie mu uwierza ze ma a my Polska zyjemy od 27 listopada juz na kredyt. Wracajac do kiboli to sie ich boje , widzialem kiedys na dworcu w Krakowie kibol Legiii , strach , ludzie zamykali sklepy opuszczali zaluzje. I to byli " prawdziwi patrioci " przeciez prezes sie za nimi ujal. Transparenty czy napisy na murach swiadcza tylko o prymitywizmie i faszyzmie czesci " Polakow ".

Sikorniczku ! Skoro wywolalas mnie do tablicy to o pogodzie w Bulgarii nie ma co pisac , poniewaz jest zawsze. Jak nie ma do poludnia to jest po poludniu. Z plotek o popie z Balcziku to, poinformowano mnie ze dom zamyka na lancuch, poniewaz obawia sie aby zony mu nikt nie poderwal ?
Odpowiedz
drodzy moi trzymajmy się tematu i nie psujmy mastice tak interesującej relacji krajowym brązowym szambem...
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
(16.11.2015 13:31:58)leon1406 napisał(a): Teraz prezes powie totalne idiotyzmy ze ma 1.4 biliona PLN i ludzie mu uwierza ze ma a my Polska zyjemy od 27 listopada juz na kredyt.
Kłania się brak podstawowej wiedzy ekonomicznej. Ale skąd Polacy mają ją brać? Religia jest w szkole, ale ekonomii nie ma. Zapytaj wybrane 10 osób jak wpłynie na ceny zapowiadany podatek 2% od obrotu sklepów. 9/10 odpowie, że ceny wzrosną o 2% a pewnie i mniej bo sieci muszą konkurować i nie podniosą cen. Obrót, marża, zysk co za różnica.
Odpowiedz
Trzeba będzie usuwać posty off topicowe, peter!
Odpowiedz
Faktycznie trochę się zagalopowaliśmy, pousuwajcie albo poprzenoście.
Odpowiedz
przeniosę wieczorem do Polityki od posta nr 7
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości