Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 4.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transport miejscowy kolejowy i autobusowy - rozkłady jazdy
Rozkład jazdy autobusów z przystanka w Sozopolu w kierunku Burgas.

[Obrazek: IMG-20230704-110043.jpg]
Odpowiedz
Polecam plażę Gradina za Sozopolem, bliżej Czernomorca. Może coś jeździ na kemping o tej samej nazwie.
Odpowiedz
Bilet Sozopol - Burgas cena 6 lewa
Burgas - Sarafowo 1,5 lewa
Odpowiedz
Rozkład autobusów z Sozopola do Burgas. Kursują dwie linie.

[Obrazek: IMG-2072.jpg]

[Obrazek: IMG-2073.jpg]
Odpowiedz
I jeszcze pytanie. Czy autobusy na lotnisko, linii 15, wyjeżdżają dokładnie z dworca Avtogara Yug w Burgas? Czy trzeba przejść na jakąś inną ulicę?
Odpowiedz
Hejka.
W tym roku wybieram się, na własną rękę, do Primorska samolotem, który ląduje w Burgas po godz. 20.
Wiem, że z lotniska mogę dojechać autobusem nr 15 do dworca południowego w Burgas, skąd jeżdżą autobusy do Primorska.
Czy o tak późnej porze jeszcze kursują, czy ta opcja odpada i mam szukać innego sposobu dotarcia do celu?
Pzdr
Odpowiedz
(27.01.2026 15:24:00)gawronik napisał(a): Cześć,
Czy ktoś może opisać jaki jest stan okolic Primorska po powodzi z 3.10.2025?
Wiem, że SB (i okolice) były bardzo dotknięte tą powodzią błyskawiczną. A jak w Primorsku?
W tym roku  - po kilku latach w SB - znów planujemy 10 sierpniowych dni w Primorsku Smile

Pozdrawiam,
Maciej.

Cześć, przy tej powodzi ucierpialo ELENITE, za św.Vlas
i niżej Carevo. O Primorsko nic nie bilo, jak coś to drobiazgi co już dawna poprawione.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(23.02.2026 20:35:18)mk64 napisał(a): Hejka.
W tym roku wybieram się, na własną rękę, do Primorska samolotem, który ląduje w Burgas po godz. 20.
Wiem, że z lotniska mogę dojechać autobusem nr 15 do dworca południowego w Burgas, skąd jeżdżą autobusy do Primorska.
Czy o tak późnej porze jeszcze kursują, czy ta opcja odpada i mam szukać innego sposobu dotarcia do celu?
Pzdr

Tak póżniej może już nie być autobusy. Ewentualne można lyczyć na przelotowe.
Ja raczej bym wybral nocleg w Sarafovo lub Burgas  i następnego dnia pojechal do Primorska.
(cena noclego=taxi)
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(23.02.2026 20:35:18)mk64 napisał(a): Hejka.
Pzdr

Raz takowa opcję obraliśmy z lotniska autobusem na dworzec, na dworcu ponad godzina czekania i busem do Primorska, ale to było w południe. Wtedy ostatni odchodził o godzinie 18. Później to wtedy Taxi, albo wynajem auta
Odpowiedz
Z tego co sobie przypominam, busy do Primorska z dworca południowego, do którego dociera autobus 15 z lotniska, odjeżdżają najpóźniej o 20.30 i to w sezonie. Tak więc zostaje ci taksówka, która się w miarę opłaca przy 4 osobach. My w zeszłym roku płaciliśmy 50 Euro za dojazd z Primorska do Burgas na wczesny lot, tak więc można się liczyć z taką ceną. Bus kosztował 10 Lewa czyli 5-6 Euro. To ceny zeszłoroczne. Rozważ więc nocleg w Sarafovo lub Burgas i dalszą drogę rano. Do Sarafova idzie się na piechotę 10-15 minut z lotniska, do Burgas autobus 15.
Odpowiedz