Liczba postów: 3,791
Liczba wątków: 0
Reputacja:
72
Kolejny dzień w Achtopolu. Dzieci śpią ,a my tradycyjnie zaliczamy kąpiel. Wracamy i znowu runda po mieście. Dziś postanowiliśmy spędzić dzień na miejscu. . Plażą miejska. Woda cieplutka. Nie ma tłoku. Rewelacja. Już rok wcześniej słyszeliśmy o barku na przeciwko cyrku. Podobno pyszne jedzenie na terenie kempingu wydawane od 12 tej. Rzeczywiście jedzenie bardzo dobre,ale warunki ciężkie. Najlepiej pakować na wynos.Dużo Bulgarow. Duży wybór dań iciast. Ceny śmieszne. Nie polecam jeść na miejscu....
Reputacja:
72
Wieczorem wypad do Św Gieorgiego..Wysmienite jedzenie i piękne widoki. Poprawiają nam nastrój po wizycie w poprzednim lokalu. Estetyka podania i piękne miejsce.Tego brakowało w poprzednim lokalu.Zaliczamy spacer po mieście leniwie zaglądając do naszych miejsc. Robimy zakupy i wracamy do apartamentu...
Reputacja:
72
20.08.2015 10:33:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.08.2015 10:43:40 przez teresa.)
Kolejny dzień jak zwykle zaczyna się kąpielą. Dzieci męczą,,żeby zobaczyć jakaś nowa plażę. Więc ruszamy. Zaczęliśmy szukać czegoś w naszej okolicy. Poszukiwania o mało nie skończyły się uszkodzeniem auta. W końcu lądujemy w Sinemorcu na kosie. Woda ,słońce,piasek wszystko co można sobie wymarzyc. Do tego zimne bułgarskie piwo(kto może ten pije).Niestety nie ja...Nagle dzwoni telefon. To nasi znajomi ,którym zalatwilismy noclegi. Przyjezdzajcie do Obzoru.Jednak stawiamy opór,bo odległość jest znacząca. Rozlaczamy się,a tu kolejny telefon. Kolejni znajomi,którzy również wypoczywaja w Obzorze. Oni jednak chcą,żebyśmy przyjechali do Sozopola. My jednak tak jesteśmy zachwyceni kosa,że postanawiamy nigdzie się nie ruszać...
Reputacja:
72
20.08.2015 13:18:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.08.2015 13:29:46 przez teresa.)
Wizy zakupiłam w Polsce w biurze,który rezerwuje loty samolotów. Tak targ jest w Kirklareli odbywa się w każdą środę. Jest zlokalizowany w okolicach szpitala. Najlepiej zaparkować na szpitalnym parkingu. Zajmuje kilka ulic. Wygląda inaczej niż te typowe tureckie bazarki, ale jest bardzo egzotycznie.Można zakupić tam dosłownie wszystko. Polecam także wizytę w mieście. W pobliżu bazaru jest sklep z serami. Był też gril poprzeczny z kebabem opalany drewnem. Należy również zjeść kofte,bo jest to rejon tracki i wywodzą się właśnie stąd.
Reputacja:
72
20.08.2015 14:56:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.08.2015 14:58:40 przez teresa.)
Pierwszy raz byłam tutaj i ostatni .Wcześniej w Genesis. Miejscówka była super,ale nie polecam. Tam podobno nikt nie wraca. Wina właścicieli3 dni wycięte z życiorysu. Jeśli potrzebujesz czegoś napisz na prywatne wiadomości. Mam tam dużo znajomych coś napewno uda się zorganizować. Ja do Achtopolu wrócę ,ale w inne miejsce. Może nie miejsce,ale już nie do nich.Mnóstwo cudownych miejsc i ludzi. Świetny pop Jordan w parterowej cerkiewce. Szkoła grecka z muzeum. W Achtopolu Andrzej Wajda kręcił Smuge cienia w latach70tych.Rosjan było mało. U naszego kolegi mają 5apartamentow. Nie przyjechał nikt. Podobno jest problem z transportem. Ukraina zamknęła im przestrzeń powietrzną. Od znajomych wie,że dużo było ich w Turcji
Reputacja:
72
Wieczorem siedzimy na tarasie,a tu przejeżdża samochód na polskiej rejestracji. Mnie się wydawało,że w tym apartamentowcu za nami to prawie nikogo już nie ma,a tu Polacy. .. Chyba musimy to zbadać....
Reputacja:
72
Chęć dociekania,a któż to ? Źle się dla nas skończyła. Poczułam się jak na poprawinach urodzin mojego męża.