12.10.2015 15:12:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.02.2016 11:44:36 przez mastika_fan.)
Achtopol to nie tylko rakija figowa https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Achtopol
|
Achtopol / Ахтопол
|
|
12.10.2015 15:12:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.02.2016 11:44:36 przez mastika_fan.)
Achtopol to nie tylko rakija figowa https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Achtopol
12.10.2015 15:31:16
Napisz coś Tereska, bo to co przedstawiał Ivan to porażka.
Oczywiście poza suchymi informacjami z Wiki. Byłem ale moje spostrzeżenia są z 2009 i 2010 więc twoje są najaktualniejsze.
12.10.2015 16:09:51
Od 2010 roku nie wiele sie zminilo ,Ahtopol pozostał jedną z najbardziej czarujących miejscowości nad morzem- bez tłumu turystów . Miło i sympatycznie
13.10.2015 09:26:37
Achtopol ma długa ok 2 km. plaże piaszczysta i szereg mniejszych Drobnych plaż. Na plaży centralnej jest strefa parasoli płatnych . Znajduje się też kilka barków. Przy wjeździe do miasta znajduje się kemping Delfin w pobliżu ,którego usytuowana jest plaża nudystow. Sam kemping taki sobie,ale jest jeszcze jako tako.Spotkałam tam nawet samochód kempingowy z Polski. Młodzi ludzie spędzali tu jeden tydzień w drodze do Grecji.
13.10.2015 11:00:24
Dla wytrwałych idąc od strony portu można dotrzeć do Sinemorca. Piękne widoki,dzikie plaże i pasace się konie
14.10.2015 13:14:29
Achtopol to miasto zdominowane przez kempingi zlokalizowane wzdłuż plaży miejskiej. Pochodzą one z czasów,kiedy jeszcze jeździliśmy w te strony jeszcze z naszymi rodzicami. Standard budzi zastrzezenia. Chociaż na terenie niektórych ośrodków powoli zaczynają się remonty,ale cena czyni cuda.Nie brakuje tam klijentow. Brak finnsow i chęć spędzenia chociaż kilku dni nad morzem robi swoje. Na jednym z tych kempingowe pracuje Polka Krystyna. Ten właśnie ośrodek powoli odzyskuje drugą młodość. Zlokalizowany jest na przeciwko cyrku. Na terenie ośrodka jest barek. Korzystają z niego głównie Bułgarzy. Menu bardzo rozbudowane. Jedzenie smaczne ,ceny niskie,ale... Nie polecam jeść na miejscu,bo jeśli chodzi o estetykę to jeszcze gdzieś w buszu. Pakują jednak jedzenie do naczyń jednorazowych i spokojnie można zjeść w innym miejscu.
15.10.2015 17:37:51
Dla korzystających z uciech typu disco. Wydarzenie takie ma miejsce 2 razy w tygodniu w środy i soboty. Przygrywaja wówczas gwiazdy czalgi. Zlokalizowane jest ono w budynku przy plaży centralnej.Przez poprzednie 2 lata miało konkurencję w budynku przy dworcu autobusowym. W tym roku zamknięte. Nie mam pojęcia czy do przyszłego sezonu ktoś zreanimuje ten lokal...
15.10.2015 19:55:21
tereska pamiętam ten kemping, domki tanie ale dla wiecznych harcerzy choć miały klimę
dobra, zaczynaj przewodnik kulinarny po Achtopolu
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Nie wiem jak teraz, czy ten sam właściciel.
Pyszna przekąski typu pizza, naleśniki dla dzieci, przynajmnie moje się zajadały. Od dworca autobusowego na początku deptaka po lewej stronie. ![]() Placek na tą wielką pizze ![]() Eskada - w tym apartamentowcu dobra knajpka i bistro ![]() Plaża ![]() Widok Ahtopolu z Genesis ![]()
16.10.2015 09:21:01
teresa - jak znam życie masz zdjęć mnóstwo, podziel się
![]() latarnia, molo, itd
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda” |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|