Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Achtopol / Ахтопол
to ja dorzucę swoją opinię o Gieorgiju - troszkę kij w mrowisko

byliśmy rok temu ok 16stej - jak wiadomo o tej porze to tylko turyści konsumują, no ale jak mus to mus - kelnerka podeszła po 10 minutach z miną Lady Gaga, pierdyknęła menu aż zafurczało, zniknęła na kolejne 20 minut, wstaliśmy z premedytacją w momencie jej powrotu i pierdyknąłem jej menu na bar podobnie jak ona wcześniej, nie lubię być dłużny, to tyle moich wspomnień o tej knajpie Smile
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Faktycznie za wcześnie udales się do tego lokalu. W tych godzinach oni tak naprawdę zaczynają się rozkładać. Jeszcze jedno spostrzeżenie. Tam zazwyczaj obsługują kelnerzy. Po za tym jesteśmy na wczasach trochę luzu. Zawsze można wziąć kolejne piwo,a na jedzenie trochę się czeka,bo większość wykonują na bieżąco
Odpowiedz
Kolejny punkt Eskada. Posiada ona bar. Tutaj wszystko jest widoczne za szkielkiem. W porównaniu do baru na cempingu można jeść na miejscu. Jednakże my lubimy jak jedzenie nie tylko jest,ale i wygląda.. Eskada ma jednak alternatywę. Jest nią biała letnia zewnętrzna knajpka z widokiem na morze i szkole grecka. Bardzo klimatyczną. Jedzenie różniące się od tego w barze. Fajnie podane. Czarnokop marynowany u nich . Nie zawsze dostępny. Małże pyszne na różne sposoby,kofte baranie. Szumenskie z kranu..Cena odpowiednio wyższa.
Odpowiedz
Kolejna knajpka nad Szwejkiem. Szwejka nie znam nie degustoealam. Chociaż ludzie chwalą . Może kroi ma opinię??
Odpowiedz
Witam
 wszystkich na nowym Bulgaricusie.
Achtopol to najbardziej urocze i "klimatyczne" miasteczko na Bułgarskim wybrzeżu. Byłem trzykrotnie i zawsze miło wspominam.
Tam można poczuć klimat Bułgarii, porozmawiać z miejscowymi przy automatach do kawy [Obrazek: tongue.png]. Nawet obozowisko cygańskie przy wylocie na Sinemorec nie przeszkadzało. 
Pod względem kulinarnym najmilej wspominam Discoover - super kavarmy, oraz wspominane tu już Morskie Oko i Sv. Georji ale to było w 2007, 2008.
W 2012 bardzo smacznie było Tu, nie pamiętam jak się nazywała ta knajpka ale dobrze karmili.
Mam prośbę do forumowiczów, podajcie przykładowe ceny np. kavarma, caca, pizza no i kamienitza[Obrazek: biggrin.png]. może w przyszłym roku znowu zawitam do Achtopolu.

Pozdrawiam

PS. O nowym Bulgaricusie dowiedziałem się z Albaniaforum.
Odpowiedz
Tutaj masz ceny z restauracji w Rawdzie i mniej więcej takie są na wybrzeżu Bg może poza małymi wyjątkami jak SB, Neseber czy ZP.
Odpowiedz
Discoovery już nie ma. Morskie Oko też już nie istnieje. Może zmieni się to w tym sezonie. Niestety te knajpki są w niebycie
Odpowiedz
Do Ahtopola i Warwary na jesieni przyjeżdaja serfiści

Odpowiedz
Oj,oj zatesknilam za tym miejscem,a jeszcze jedzonko w Warwarze w Pri Dimo.... Mógłbyś mi powiedzieć na pytanie gdzie dokładnie znajdują się gorące źródła i czy można z nich korzystać?Czytałam bowiem,że w jednym ze zbiorników temperatura dochodzi do 90 stopni
Odpowiedz
Teresa w Warwara nie ma wód mineralnych . Przynajmniej nie w tej . Jest miejscowość Warwara niedaleko Welingrad i tam owszem są takie żródła.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości