Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lustrzanka
Peter wiedząc, że wędrujesz po plaży i robisz zdjęcia lustrzanka może się zanieczyścić piaskiem. Chociaż ja również latam po plaży i kupię mimo wszystko lustro - Nikon D90 o którym wspominałem wcześniej.
Odpowiedz
(25.10.2015 00:03:33)Bulgaricus napisał(a): Peter wiedząc, że wędrujesz po plaży i robisz zdjęcia lustrzanka może się zanieczyścić piaskiem. Chociaż ja również latam po plaży i kupię mimo wszystko lustro - Nikon D90 o którym wspominałem wcześniej.

Ale po co brać dużą lustrzankę skoro można mieć np. Ricoh GR lub GRII albo Fujifilmy ?! W kieszeni się to zmieści a jakość fotografii bardzo dobra. Ja mam Canon 5D ale jak kasy będzie więcej to sobie zaserwuję jakiegoś z powyższych "partyzantów". Lustrzanki są "nachalne" i straszą skromnych ludzi. Co do jakości zdjęć to Ricoh jest całkiem nawet b. dobry,zresztą Fujifilmy tyż są ok! Jeszcze raz napomknę,że w Rocohah nie ma filtra dolnoprzepustowego!

ps.

Pieprzyć lustrzanki!  Big Grin Big Grin Big Grin
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
iść już po popcorn, czy jeszcze się wstrzymać? ;]
Odpowiedz
sproket, podziel się, przysiądę obok Big Grin
Odpowiedz
(25.10.2015 19:10:58)mastika_fan napisał(a): sproket, podziel się, przysiądę obok Big Grin

ech te dyskusje o sprzęcie... niezależnie od tego jakie to forum i o jaki sprzęt chodzi Wink m.in. dlatego fora stricte gitarowe omijam szerokim łukiem Wink. dobra, koniec oftopu Tongue
Odpowiedz
(25.10.2015 19:59:43)sproket napisał(a):
(25.10.2015 19:10:58)mastika_fan napisał(a): sproket, podziel się, przysiądę obok Big Grin

ech te dyskusje o sprzęcie... niezależnie od tego jakie to forum i o jaki sprzęt chodzi Wink m.in. dlatego fora stricte gitarowe omijam szerokim łukiem Wink. dobra, koniec oftopu Tongue

Właściwie ja osobiście nie znam żadnego muzyka który wcześniej nie zasięgał rad co do sprzętu! Ja już pytać się nie muszę-jaka gitara lub jaki wzmak. Tak myślę sobie,że nie ma nic złego,że ktoś trawi w sobie decyzję jaki fociak by wybrać na podróże! Z mojego doświadczenia to bym chciał cofnąć się czasem w czasie aby podmienić sobie sprzęt na inny .... Tyle fajnych ujęć straciłem, przez to,że w ręce miałem sprzęt za bardzo straszący lub wręcz niewygodny. Znam osobiście 2-uch utytułowanych fotografów! Byście się bardzo zdziwili jakimi sprzętami robią Oni fotografię-sztukę! Nie,że by "buldożerów" nie mieli w szafce za w huk kasy. Prosto nie utrudniają sobie pracy!  Cool Cool Cool
Odpowiedz
z jednej strony owszem, badziewny sprzęt ogranicza, ale z drugiej strony jakiego byś sprzętu nie użył najważniejszy jest jednak człowiek. jego doświadczenie i umiejętności. imho w tej wyliczance sprzęt stoi dopiero na 3 miejscu.
Odpowiedz
(25.10.2015 23:31:45)sproket napisał(a): z jednej strony owszem, badziewny sprzęt ogranicza, ale z drugiej strony jakiego byś sprzętu nie użył najważniejszy jest jednak człowiek. jego doświadczenie i umiejętności. imho w tej wyliczance sprzęt stoi dopiero na 3 miejscu.

Ja cały czas wychodzę z założenia,że  Ja już swoje przeszedłem i to z różnymi sprzętami i mam takie spostrzeżenia j/w. i nie chce mi się tutaj prowadzić jakiegoś wykładu! Ale daj my na to mój własny kolo/art fotograf/ który to ma umiejętności i resztę to przyznał mi sam rację i potwierdził ,że jak robił Canonem 6D fotografie to nie miał zdjęć wartościowych,więc zmienił sobie sprzęt na bardziej badziewny. 
Odpowiedz
nie wiem. ja tam nigdy nie miałem ambicji robienia zdjęć artystycznych, więc obecnie używam idiotenaparatu sony hx50. kabura do pasa i jazda w teren Wink
Odpowiedz
ta, to jakby rozjaśniło mi umysł i wybór Big Grin
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości