18.06.2016 20:56:51
(18.06.2016 20:33:37)dżek napisał(a): Ale co, rowerem po flaszki???No, a co? Autem mam jechac?[emoji6]
TapaTalkiem klepane
Pzdr
Marek
|
Jest weekend, co pijemy? ;)
|
|
18.06.2016 20:56:51
(18.06.2016 20:33:37)dżek napisał(a): Ale co, rowerem po flaszki???No, a co? Autem mam jechac?[emoji6] TapaTalkiem klepane Pzdr Marek
Marek ale to nie ten dział - lepszy będzie bulgaricus pedałuje
Po gruntowych mozna autem, zawsze przed sądem mozna powiedzieć, że przepisy kodeksu drogowego dotyczą ... dróg publicznych, moze sędzia uwierzy
![]() Mój wybór na wieczór to piwo "atak chmielu" i "a ja pale ale" browar Pinta
18.06.2016 22:11:36
jeszcze mam zapasy z polskiego piwa:
na dziś 4-pak Warki
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Warka, niedobre!
Perła to jest to!
Dobreeee.
bo Polskie ))mialem z 10 browarów próbek! p.s.Spróbować prosze nowego piwa z Leżajska - Leżajsk Chmielowe Pils Standard American Lager Piwo w stylu jasny lager uwarzone dla Grupy Żywiec przez Browar w Leżajsku (województwo podkarpackie). Zostało wprowadzone do sprzedaży 1 czerwca 2016 roku. Piwo Leżajsk Chmielowe Pils powstaje zgodnie z tradycyjną recepturą na bazie wody, słodu jęczmiennego i aromatycznego chmielu. Dzięki procesowi chmielenia na zimno charakteryzuje się przyjemnym, chmielowym aromatem i szlachetną goryczką. Jego doskonale wyważony i orzeźwiający bukiet smakowy powstaje podczas spokojnego leżakowania w poziomych tankach, które pozwalają na równomierne dojrzewanie piwa w całej jego objętości. (opis producenta) Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.
18.06.2016 22:37:53
(18.06.2016 22:16:23)bateniki napisał(a): Dobreeee.No niestety, że powstaje zgodnie z tradycyjną recepturą (a ta receptura może mieć np. 2 tygodnie, bo ją jakiś z marketingu napisał), to nie znaczy, że powstaje zgodnie z tradycyjną metodą ważenia w otwartych kadziach. Zaręczam Ci, że Żywiec robi tylko jedno takie piwo, które powstaje w Cieszynie "Brackie" i nie mylić tu z brackie pils. To jest to
18.06.2016 22:39:38
Batenik a Raciborskim było Ci dane podrażnić podniebienie.
Następnym razem jak przyjedziesz do polski chętnie wymienię Leżajsk na Zagorkę .
18.06.2016 23:16:52
Jest fakt że po przyjęcie browaru Leżajsk przez grupy Żywiec nastaly ciężkie czasy
![]() Na początku lat 90 bylem magazynierem w hurtowni piwa w Leżajsku- pamiętacie takie piwo Kristal lub GOLD, na export do USA pakowane w kartonach- to bilo piwo!!!
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|