Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spis rzeczy - Must have
(23.07.2016 00:01:40)Hary66 napisał(a): Ja tych dziewczyn nie oceniam. Jest popyt, jest podaż. Jedne chcą, inne muszą. Ja nie korzystam innym nie  żałuję, ale na pewno nie napiszę : zawsze pełno TEGO było.

Jeśli Cię uraziłem,czy kogokolwiek innego - przepraszam; może złych słów użyłem. Wolffer zaczął żartobliwie, ja pociągnąłem. I tyle. Bez urazy.
Moderatorzy i tak pewnie wyczyszczą wątek z offów.
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
(22.07.2016 21:05:11)toudi158 napisał(a): No niestety nie mam znajomości żeby na zaś antybiotyk załatwić :/ jak będzie źle to się ekuz przyda.

Ja idę do rodzinnej lekarki i mówię że wyjeżdżam za granicę i chcę na wszelki wypadek antybiotyk, nigdy mi nie odmówiła. A często kogoś poratować nim muszę Undecided
Odpowiedz
co do antybiotyków, to dla skuteczności ich działania właściwym jest zachowanie odpowiednich warunków. Przy przewozie samochodem trochę mija się to z celem, a dostępne są również w BG. O ile podróż odbywa się samochodem, to lodóweczka (klima może nie wystarczyć), samolotem teoretycznie jest szybko, więc nie ma ryzyka.
Ale antybiotyki ( w których się nie wiadomo dlaczego lubujemy) to antybiotyki, wybór należy do Was. Na ekuz je dostaniecie na miejscu

Dzisiaj to pewnie nie będę miał czasu (część Lubliniaków wyjechała, więc jadę w ich strony podobnie jak wczoraj zobaczyć, czy Firlej nie wysechł), ale tak z ciekawości postaram (komputer pominął "ta" i jeszcze bym dostał za niemoralność) się pomyśleć o mojej liście. Zawsze jest w głowie i zmienia się w miarę dorastania Malutkiej, ale tak z ciekawości na poważnie pogłówkuję.
Odpowiedz
Antybiotyk w ostateczności oczywiście - przewożony w specjalnej torbie termicznej (taki w tabletkach)
Odpowiedz
(22.07.2016 20:31:37)Wawo napisał(a):
(22.07.2016 19:31:35)arka napisał(a): można się spotkać ze skolopendrą!

ile ja sie tego dziadostwa nawybijałem Big Grin

Ja no też! Ale ugryzienie skolopendry jest całkiem lub może być very dangerous! Zwłaszcza,że dużo z Tego Super forum udających się do BG jadą z dziećmi. Można było zanim zaczniemy ciąć komara w jakiejś tam kwaterze przeprowadzić dezynsekcję/Raid?!/. Co do skolopendry bardzo mnie uprzedzała koleżanka biolożka.

Właściwie w necie aż tak nie przestrzegają przed Tą wiją,ale mi zapadły przestrogi od mojej znajomej w pamięć. ))))
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
Gaz pieprzowy + saperka Smile
Odpowiedz
Przy dzieciach zawsze zabieraliśmy panthenol.
Najlepszy preparat na ukojenie objawów poparzenia słonecznego. Na miejscu po opalaniu człowiek nie myśli potem gdzie kupić, dlatego zawsze zabieramy ze sobą. Olejki i balsamy po opalaniu takiej ulgi nie przyniosą.
Odpowiedz
Potwierdzam, niezwykle potrzebny sprzęt. Co roku na początku opalania zużywam jeden cały. Żona wie i zawsze pakuje na drogę.
Pozdrawiam, Hary.
Odpowiedz
Według mnie(i innych badań med)mimo kremów lub innych smarowideł z UV, to lepiej dzieciom ostrożnie dozować kąpiele słoneczne. Filtry z UV-ał/W kremach i innych mazidłach/ bodaj nie do końca gwarantują ochronę przed czerniakiem. Sam jeździłem z moim dzieckiem po Bałkanach/i nie tylkoż/ od wielu lat i nigdy nie dopuściłem aby Jego Słońce poparzyło. Brawo JA!!! Big Grin Big Grin Big Grin Tongue Tongue Tongue Tongue
Odpowiedz
Kolejny must have w Bułgarii urodził mi się w tym roku. Otóż warto zabrać tzw złodziejkę do kontaktu. Mieliśmy niezły ubaw kiedy jeden z kolegów (pierwszy raz w BG) wyjął z walizki rozgałęziacz z przedłużaczem. To już luxus ale kiedy w pokoju w którym mieszkaliśmy mieliśmy dwa gniazdka jedno do Tv drugie do lodówki,to już wiem że następnym razem rozgałęziacz jedzie z nami Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości