Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biała / Бяла
Dzięki Michał!Daj znać tylko jak tam trafićSmile
widziałem jakąś reklame, ale bez dodatkowych info + gdzieś na forum było, że przy deptaku do morza pomiędzy "hotelem", a pocztą.

Na pewno tam też trafimy i kto wie, może nawet dzisiaj.
Musimy jeszcze kiedyś na piwo wyskoczyćSmile
Odpowiedz
Są znaki na całym mieście na pewno traficie. Na piwko zapraszamy wieczorkiem do nas do byala cliff

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
(28.07.2016 19:51:29)tata napisał(a): Też jestem w szoku, bo naczytałem się o tej knajpie tyle dobrego, że może za dużo się spodziewałem... Generalnie gdyby nie ten incydent z nawalonym kelnerem, to nie było by ani zimnego jedzenia, ani dopisanych do rachunku kilku piw, ani zapomnianych nie doniesionych dań. Córka koleżanki czekała na zupę z kurczaka 2h, my już zjedliśmy, poszedłem z reklamacją że brakuje zupy, czebapcze, frytek, 1 piwa, a tu zonk - zupy brak i szefowa zdziwiona że kelner nam nie powiedział.
Resztę doniesiono w kilka minut, no ale to przysłowiowa musztarda po obiedzie.
Zaproponowałem grupie że może damy im drugą szansę, że może to dlatego że niedziela i obłożenie 101%, ale reszta towarzystwa zaprotestowała słowami "nigdy więcej"...

Chyba można różnie trafić. Udałem się dziś do Starata Czeszma, a okazja była przednia. Niestety odczucia są... wzięliśmy 2x sacz jeden jagnięcina, mięsa jak na lekarstwo, a jagnięcina no cóż, szkoda się denerwować.
skończyliśmy i mieliśmy ogromny niedosyt, wsiedliśmy w auta i pojechaliśmy do pri..... gdzie uczta była przednia.

chyba można po prostu różnie trafić , ale odczucie mam jak u Ciebie ja już tam nie wrócę.....
Odpowiedz
Tyle opinii ile ludzi. Ja sacz jadam rzadko częściej kavarme. Opisałem wyżej dania które polecam w starata czeszma innych nie jadłem.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Jagnięcinę się je u Pri Pancho Smile
Odpowiedz
A szaszłyka w Staratej Czeszmie Smile
[Obrazek: 340a2b8453dd.jpg]
Odpowiedz
Taki sam szaszłyk dają w Kasharacie, i tu sacz wg mnie najlepszy. W Staratej jak już ktoś pisał, sacza nie warto, mało mięsa, dużo warzyw ale niezbyt dobrych. I pita jakiś dziwny posmak miała. Na plus przy naszym zamówieniu (12 osób 6+6) dostaliśmy dodatkowe gratisowe piwka (dla dorosłych) - miły akcent.
Odpowiedz
Właśnie wróciliśmy z Czajki (koło przystani). Jestem rozczarowany. Było nas 12 osób (6+6) i żadna z osób nie była zadowolona. Filety rybne nie były filetami tylko normalnymi kawałkami ryb z ościami i skórą, po "obryzieniu" wiele zostało. Dzieci jadły filet z kurczaka , był żylasty. Same ryby w smaku niezbyt dobre, jadłem wcześniej w Kaszaracie Cipurę, i teraz tu. Różnica w smaku ogromna. Ziemniaki, frytki itp. podane 15 min po podaniu ryb i mięs, które w tym czasie zdążyły wystygnąć. I ceny, biliśmy już w 6 różnych restauracjach, maksymalnie płaciliśmy (za 4 osoby 2+2) 45 lewa, tu rachuneczek 66 lewa. Pierwszy raz wyszedłem z bułgarskiej restauracji nienajedzony do syta.
Naszym zdaniem najgorsza knajpa w Białej.
Odpowiedz
I to jest kwintesencja moich odczuć po wizycie w Czajce, nas było 11 osób i każdy miał jakieś ...ale.
Dlatego pisałem w moim wątku, że jak na rybę to tylko do Difanakisa Smile
Odpowiedz
słuchajcie - jest Was Bulgaricusów tyle w tym roku w Białej że hej

zamieście zdjęcia plaż, miejscowości, opiszcie wasze apartamenty w odpowiednim dziale - sporo z nas skorzysta pewnie z tego przy planowaniu urlopu za rok

nie ukrywam, że i mi chodzi Biała po głowie
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości