Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biała / Бяла
Dziękuję bardzo za informację. Jedziemy jutro do Białej do Panoramy. Wykorzystam wszystkie wskazówki z forum ☺tylko proszę jesze o jedną - gdzie jest bank☺
Odpowiedz
Bank jest na głównej ulicy miasta - czyli ulicy przy której jest urząd miasta - ul. Andriej Priemanow, po prawej stronie ulicy idąc od Gminy, trzeba minąć skręt na ul. Czeromorka i dalej wspinać się w górę. Po lewej jest sklep rybny i przystanek busa CZAJKA-CENTRUM a vis a vis jest biały budynek banku DSK. Kurs 1,928 lv - przy wymianie niezbędny jest dowód tożsamości. Bez prowizji Smile Czynny codziennie 8:00 -17:00, sobota, niedziela nieczynne
Odpowiedz
Bardzo bardzo dziękuję za informację. Pozdrawiam gorąco
Odpowiedz
Baniczarnie w Białej.
Baniczarnie czyli piekarnie słodkich bułek z ciasta listkowego. Są dwie i obydwie na Czernomorce - idąc z góry na dół tak mniej więcej w połowie po prawej stronie ulicy tuż przed Restauracją Kosharata jest ta lepsza - własnego wypieku. Pani sprzedawczyni świetnie rozumie polski język bo była kilka razy w Polsce. Pychotka - najlepsze strudel z jabłkiem.
Druga jest po lewej stronie kawałek niżej - wydaje mi się że też własnej produkcji. Raz miałam niedopieczone, dlatego polecam tę koło Kosharata

[Obrazek: 6b3849c846b6771db63b0d94ec2141eb.jpg]

[Obrazek: 9b7e11af0858b0b20f7121b58a24bf16.jpg]

[Obrazek: bdee05ef6593d467fe7b2c42807461e9.jpg]

Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Ja żywiłem się w tej niższej i było ok. Własny wypiek na 100%

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Też korzystam z tej baniczarni i jest ok. Robią na miejscu, jak idę rano to nawet można zobaczyć jak pani ciasto szykuje.
Za to z forumowy ranking knajpek nie sprawdził się w rzeczywistości.
Starata Czesma - mało smacznie, najgorsze frytki- tak złych jeszcze nie próbowaliśmy, nie zjedzone zostały, a przy dwójce małoletnich frytkożerców to wyczyn nie lada, mięsko z grilla nie doprawione, jedyne co smakowało to palacinki ale to naprawdę trudno spieprzyć - rachunek ponad 50 lewów.
Kasharata - jedzenie dobre, ale obsługa przy prawie pustej sali ślamazarna. Porcja ryby jak na tak wysoką cenę niewielka. Najwyższy zapłacony przez nas rachunek 57 lewów.
Odwiedziliśmy jeszcze kilka knajpek przy Czarnomorce - i może być.
Za to najlepsze pomidory w szopskiej - w Margaricie.
Odpowiedz
(20.08.2016 18:38:27)biil napisał(a): Za to z forumowy ranking knajpek nie sprawdził się w rzeczywistości. [ ... ]

...Starata Czesma - mało smacznie, najgorsze frytki- ...

Ze smakami jest jak z gustem... Smile a z frytkami się zgadzam Sad

fajnie że dałeś info o innych miejscówkach. Smile
Odpowiedz
Starata Czeszma - czuję się w obowiązku coś napisać, bo niedawno w temacie spotkaniowym stwierdziłem, że jest ok. Ja tam spożywałem kavarmę - porcja w sumie z niewielką ilością mięsa, ale mi smakowała. Spagetti bolognese (dojadane po córce) też nie pozostawiło złego wrażenia, żonie rybka dorada także smakowała. Na szczęście unikam frytek, szczególnie w Bułgarii, bo wydaje mi się czasami, że zrobią, a potem zależy od tego kiedy je kupisz, im później tym wiadomo jak smakują (lub niesmakują). Grillowane mięska też omijam, chyba że nic innego nie ma, więc się nie wypowiem.
Tyle co my próbowaliśmy
Odpowiedz
Polecam tam domowe frytki o niebo lepsze od tradycyjnych. Jeżeli chodzi o mięsa to polecam szaszłyk chyba nazywa się gospodarski ok 16 lv. Mięso przepyszne i dobrze doprawione

[/quote]
[Obrazek: faa1ae1c6c9be433d6109a173124ff32.jpg]

Odpowiedz
Taki smakowity szaszłyk serwują w Hunterze w Shkorpilovcach-jest super i dla jednej osoby jest za dużoSmile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości