Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nawigacja, mapy na których jeździmy.
(09.08.2016 09:45:48)igi123 napisał(a): Polecam MapFactor Navigator dostępna w sklepie googla. Działa offline, trzeba wcześniej pobrać mapy interesujących nas krajów, wtedy nie zajmuje dużo miejsca. Prowadzi dokładnie, nie wprowadzałem od razu całej trasy, tylko kawałkami, w Bułgarii widzi nawet drogi gruntowe Shy (zaprowadziła mnie z Sinemorca na lipite przez las). Miałem wersję darmową.

też polecam tą wersję, jest darmowa, dokładna i na bieżąco aktualizowana przez internautów. Testowałem już różne darmowe ale ta sprawiła się najlepiej.
Odpowiedz
U mnie to chyba przyzwyczajenie robi swoje. Od lat na tomtom tyle że ostatnio kupiłem wersje online go51. Cena przystępna 599zl. Offline też działa. Aktualizacja na żywotność urządzenia. Jednak wolę navi osobno, nie na telefonie. Nie przeszkadza ciepło, nie trzeba chodzić bo się rozładuje itp. Oczywiście na telefonie też jest Sygic (kiedyś tam kupiłem). Pzdr

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
MapFactor Navigator korzysta właśnie z oprogramowania map tomtom, na bieżąco aktualizowanych przez użytkowników i mam na telefonie, a na szybie stare mio z aktualną automapą spoko daje rade. A w podróży to jadę jak znaki drogowe pokazują Big Grin
Odpowiedz
Czy ktoś wie co ile jest aktualizacja w Google Maps widok satelita?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Różnie. Nie ma cyklicznych aktualizacji.
Odpowiedz
Mapy tez niezaktualizowane, w Serbii od dobrych 2-3 miesiecy nowy odcinek autostrady nie dodany.
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Odpowiedz
Dlatego polecam Waze produkt od Google, pojawiają się korki itp które bazuje Google Maps, w dodatku informuje o policji itp. A drogi są robione przez społeczność ( najczęściej są dodawane w dniu otwarcia ) Smile

Oczywiście o cenach paliwa na żywo nie wspominając Smile
Odpowiedz
Kiedyś już o tym pisałem. Od ładnych kliku lat , na pewno ponad 10, kupiłem Garmina Nuwi 250 W. Kosztowała wtedy ponad 900 zł, z mapami City Navigator ( Polska i Europa ).  Później udało mi się kupić ( w promocji - dożywotnie aktualizacje). Teraz to właściwie standard. Kiedyś rzadkość. Moje urządzenie to w porównaniu z tymi obecnymi to zabytek, ale sprawdza się. Nie ma żadnych bajerów, ale sprawdza się. Nieważne urządzenie ale aktualizacja map. Jeździłem wielokrotnie do Bułgarii przez Serbię i Rumunię, a w ubiegłym roku byłem w Albanii. Jechałem przez Czechy, Słowację, Węgry, Chorwację, Bośnię i Hercegowinę, Czarnogórę. Nigdzie mój "zabytek" mnie nie zawiódł. Powtarzam ważne są mapy, a reszta to szczegół. jak na razie nie mam zamiaru pozbywać się mojego "zabytku" dopóki jest na chodzie

Zapomniałem dodać , ze garmin aktualizuje mapy trzy - cztery razy do roku. Jeszcze jedno. początkowo  aktualizacja map mieściła się w pamięci urządzenia. Po jakimś czasie musiałem dokupić kartę bo nie wchodziła aktualizacja. Najpierw 4 a teraz już 8 giga. jak tak dalej pójdzie to znowu trzeba będzie dokupić większą. Big Grin
Odpowiedz
Nie od dziś wiadomo że nie tyle marka czy sama nawigacja ma znaczenie co aktualność map. Obserwuję w tym wątku że coraz większą popularność zdobywają nawigację społecznościowe, tworzone przez "użyszkodników" online.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
A za parę lat (niespełna 5) wszystkie nowe samochody bedą miały internety i aktualne mapy Howgh Cool
Odpowiedz