Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koszt urlopu w Bułgarii
Koszt calosciowy naszego pobytu w Obzorze( pobyt w dniach 16-27.09.16- 11 dni) okolo 4232zl na 2 osoby. W tym pobyt w aparthotelu Casablanca( wykupione z TUI) z opcja all inclusive-3436zl(2 os.), rozszerzone ubezpieczenie 70 zl dojazd z Kielc do Katowic 100zl, parking 70zl, wydane na miejscu 550zl(rakija,likier mietowy,ciuszkopek,bluza podrobka,lutenica, przyprawy,banica ,ajran).W hotelu Casablanka mielismy przydzielony na miejscu apartament skladajacy sie z aneksu kuchennego i czesci wypoczynkowej, osobny pokoj-sypialnia,2 lazienki,duzy taras(narozny) z jednej strony widok na morze z drugiej na gory). Pobyt wykupilismy w maju. Spotkalismy 2 pary ktore wypoczywaly w Obzorze w terminie 16-30.09.16(Polacy mieszkajacy na polnocy Niemiec)- za swoj pobyt na 2 osoby wykupiony w Niemczech(TUI) zaplacili 500 euro- byli w tym hotelu co my. Pobyt jak na wrzesien bardzo udany c.d.n. Smile
Odpowiedz
(04.10.2016 09:02:43)TomekT napisał(a): koszt w granicach 6000tys zł , wyjazd na rocznicę, na bogato Tongue

Noooo..... bardzo na bogato 6 mln zł .........toś poszalał Wink
Odpowiedz
Fakt , za dużo tych zer wyszło Tongue miało być 6tys , przepraszam
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Mnie z synem wyszedł koszt za prawie trzy tygodnie na dwóch około mniej niż 2,5 tysiaka na dwóch! To niezły rezultat?!
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
Arka, korzonki jadłeś? Smile A tak w ogóle to niezły wynik. Tylko pozazdrościć...
Odpowiedz
(04.10.2016 17:50:08)dżek napisał(a): Arka, korzonki jadłeś? Smile A tak w ogóle to niezły wynik. Tylko pozazdrościć...

No żarłem normalnie, szkembe czy tam inne typisz żarełko bułgarskiego sorta! Nie głodowaliśmy. Ale zawsze szukałem tanich kwater i tanich knajpek. Pierwszy raz uważałem ile wydaję ,tak z ciekawości no i może nie tylko! /miałem w bieżącym roku duże wydatki/
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
Witam
Do tej pory byłem trzy razy w Bułgarii konkretnie w Słonecznym Brzegu. W tym roku planuję wyjazd do innej ( spokojniejszej miejscowości ) Interesuje mnie jak kształtują się ceny w sklepach, restauracjach, ceny noclegów w mniejszych miejscowościach typu : Obzor, Pomorie, Radwa w stosunku do kurortu jakim jest Słoneczny Brzeg. Czy to spora różnica ? Proszę Was o swoje spostrzeżenia i opinie z życia wzięte.
Odpowiedz
Generalnie jest taniej, ale wszystko zależy od sposobu życia.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Jest tak jak napisał bateniki, ale trochę to rozwinę.
Różnice są, ale nie jakieś ogromne. Cena noclegu zależy od kilku czynników, głównie czy jest to kwatera w domu u mieszkańca czy może wypasiony 5* hotel oraz gdzie on się znajduje (przy plaży, w centrum itp.). Ceny w sklepach mogą być trochę niższe, ale nie jest to zasadą. Np. w tamtym roku w Elenite większość cen w sklepie w ośrodku była niższa niż w dużym supermarkecie obok (cen produktów, które kupowaliśmy na bieżąco). Ale już choćby starter do internetu był sporo droższy niż w Słonecznym Brzegu, a to dlatego że w SB kupiliśmy bezpośrednio w salonie. Alkohole przed wyjazdem też kupowaliśmy w dużym sklepie w SB bo były tańsze. Restauracje w Elenite były tańsze niż w Słonecznym, ale za to ich standard był gorszy. Ale już np. w Rawdzie standard był porównywalny z tym w SB, ale ceny trochę niższe. Ale też bez przesady, nie były to różnice rzędu 30 czy 50%, może z 10-15%. Zresztą wszystko zależy gdzie się pójdzie, są jak wszędzie droższe i tańsze. Najlepiej śledzić wątki o polecanych miejscach i tam w pierwszej kolejności uderzyć, sprawdzić ceny i smak a potem można kombinować z innymi, mając porównanie. Z tym, że to dopiero bliżej lata, jak ktoś już pojedzie i napisze, bo to że jakaś knajpa była dobra w 2016 nie znaczy że będzie taka sama w 2017. Choć i od tego są wyjątki, zdarzają się lokale polecane od "zawsze". Ogólnie powinieneś za wakacje zapłacić trochę mniej, ale nie spodziewaj się nie wiadomo jakich różnic.
Odpowiedz
Bardzo Wam dziękuje za swoje spostrzeżenia  Smile Oczywiście nie spodziewałem się wielkich różnic ale wcześniej na forum czytałem że SB jest głośny, zatłoczony i drogi !!!  Smile
Odpowiedz