Liczba postów: 870
Liczba wątków: 0
Reputacja:
34
Fakt , za dużo tych zer wyszło

miało być 6tys , przepraszam
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...
Liczba postów: 1,899
Liczba wątków: 3
Reputacja:
76
04.10.2016 15:28:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.10.2016 15:28:51 przez arka.)
Mnie z synem wyszedł koszt za prawie trzy tygodnie na dwóch około mniej niż 2,5 tysiaka na dwóch! To niezły rezultat?!
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Liczba postów: 1,899
Liczba wątków: 3
Reputacja:
76
(04.10.2016 17:50:08)dżek napisał(a): Arka, korzonki jadłeś?
A tak w ogóle to niezły wynik. Tylko pozazdrościć...
No żarłem normalnie, szkembe czy tam inne typisz żarełko bułgarskiego sorta! Nie głodowaliśmy. Ale zawsze szukałem tanich kwater i tanich knajpek. Pierwszy raz uważałem ile wydaję ,tak z ciekawości no i może nie tylko! /miałem w bieżącym roku duże wydatki/
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam
Do tej pory byłem trzy razy w Bułgarii konkretnie w Słonecznym Brzegu. W tym roku planuję wyjazd do innej ( spokojniejszej miejscowości ) Interesuje mnie jak kształtują się ceny w sklepach, restauracjach, ceny noclegów w mniejszych miejscowościach typu : Obzor, Pomorie, Radwa w stosunku do kurortu jakim jest Słoneczny Brzeg. Czy to spora różnica ? Proszę Was o swoje spostrzeżenia i opinie z życia wzięte.
Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
Generalnie jest taniej, ale wszystko zależy od sposobu życia.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 615
Liczba wątków: 1
Reputacja:
40
Jest tak jak napisał bateniki, ale trochę to rozwinę.
Różnice są, ale nie jakieś ogromne. Cena noclegu zależy od kilku czynników, głównie czy jest to kwatera w domu u mieszkańca czy może wypasiony 5* hotel oraz gdzie on się znajduje (przy plaży, w centrum itp.). Ceny w sklepach mogą być trochę niższe, ale nie jest to zasadą. Np. w tamtym roku w Elenite większość cen w sklepie w ośrodku była niższa niż w dużym supermarkecie obok (cen produktów, które kupowaliśmy na bieżąco). Ale już choćby starter do internetu był sporo droższy niż w Słonecznym Brzegu, a to dlatego że w SB kupiliśmy bezpośrednio w salonie. Alkohole przed wyjazdem też kupowaliśmy w dużym sklepie w SB bo były tańsze. Restauracje w Elenite były tańsze niż w Słonecznym, ale za to ich standard był gorszy. Ale już np. w Rawdzie standard był porównywalny z tym w SB, ale ceny trochę niższe. Ale też bez przesady, nie były to różnice rzędu 30 czy 50%, może z 10-15%. Zresztą wszystko zależy gdzie się pójdzie, są jak wszędzie droższe i tańsze. Najlepiej śledzić wątki o polecanych miejscach i tam w pierwszej kolejności uderzyć, sprawdzić ceny i smak a potem można kombinować z innymi, mając porównanie. Z tym, że to dopiero bliżej lata, jak ktoś już pojedzie i napisze, bo to że jakaś knajpa była dobra w 2016 nie znaczy że będzie taka sama w 2017. Choć i od tego są wyjątki, zdarzają się lokale polecane od "zawsze". Ogólnie powinieneś za wakacje zapłacić trochę mniej, ale nie spodziewaj się nie wiadomo jakich różnic.