Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak sobie załatwić używany rower?
Chciałabym kupić używany rower na kilka miesięcy, żeby wydostać się jak najszybciej ze Słonecznego Brzegu i być z dala od hoteli i turystów. 

Macie dla mnie jakieś rady, gdzie taki rower mogę nabyć? Albo gdzie szukać ogłoszeń? Może jest jakiś bułgarski olx? Smile 

Obawiam się, że bardzo częste wypożyczanie roweru jest pewnie dość drogą opcją.
Odpowiedz
Jak na kilka miesięcy, to nie liepej kupić nowy?
za 500 zł już.

https://www.google.bg/webhp?sourceid=chr...B1%D0%B0&*
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Bardziej bym się zastanawiał nad tym Gdzie na tym rowerze dojadę? Bo jakoś za dużo tych alternatyw nie masz ze Słonecznego i bez turystów by było.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz
chyba Tosho ten link http://www.motoroads.com/bulgaria/sunny-...a-973.aspx w temacie o SB podawał, więc wypożyczenie faktycznie się nie opłaca, no i te zakazy np. na drodze do Obzoru.
Z tego co widzę, to faktycznie w SB nie jest to popularny, ani czasami bezpieczny, środek transportu, ale może w Warnie czy Burgas ktoś coś by miał na sprzedaż. Tak więc, poza zakupem marketowym na miejscu, pozostaje czekać na pomoc miejscowych Bulgaricusów.
Odpowiedz
Dziękuję, że piszecie.  Szkoda, że perspektywa wydostania się z tego zbiorowiska hoteli jest taka nikła. Teraz zaczynam się zastanawiać, co ja z sobą będę robić po pracy i wieczorami, skoro tam się nie da wyrwać.  Imprezy i plaża to nie dla mnie. Ja kocham przyrodę i spokój.  
Nie da się ukryć, że przydałby się jednak samochód... 
A z rowerem to zobaczę po prostu na miejscu jak wygląda sytuacja.
Odpowiedz
A może bieganie? Biegasz trochę?
W BG jest trochę ciężko ze względu na wysoką temperaturę i dlatego polecam poranne przebieżki, tak ok 7 rano.
Wtedy jeszcze da się biec.
Odpowiedz
Nie bardzo mogę biegać ze względu na duże obciążenie stawów i kości.  W najgorszym razie pozostanie mi nordic walking, jeśli nie rower ani bieganie. Chodzić uwielbiam tylko jednak chciałam się wyrwać z tego turystycznego piekiełka Smile
Odpowiedz
aniek, z rowerem może być problem bo w okolicach SB są kręte drogi, szczególnie w stronę Warny. Na południe jest trochę lepiej choć drogi wąskie i przyznam się, że rowerzystów zbyt wielu na nich nie widziałem.
Odpowiedz
Dziękuję, dobrze wiedzieć, dlatego z przykrością pożegnałam się w myślach z rowerem. Skoro tak nieciekawie to raczej sobie podaruję. Spodziewałam się, ze będzie z tym lepiej. Ale przecież nic nie wiem, bo tam jeszcze mnie nie było. Dlatego pytam na forum Smile

Może chociaż komunikacja między miejscowościami kursuje dobrze? I będę tam mogła coś zobaczyć/zwiedzić?
Odpowiedz
Co do komunikacji między miejscowościami to zapraszam do innych wątków. Generalnie jest dobrze.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości