Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
biały czy czerwony?
oba wiadrami Big Grin
Odpowiedz
ja jak u Dżeka i jak widać w opozycji: czerwony naszpikowany jajeczkami i różnymi mięsiwami

do wersji sproketa jednak się nie zbliżę nawet w połowie dotyczącej czerwonego, bo z takimi dodatkami, to nawet ja nie dam rady wiaderkiem

ale co by nie było, to dla opcji przewodniej jak i opozycji SMACZNEGO
Odpowiedz
Zona mowi ze bialy z jajkiem. Tak robia na mazurach.
Odpowiedz
wolffer: ciekawym jest to, że można mi podłączyć rurociąg z barszczem czerwonym, ale samych buraków, a zwłaszcza duszonych, NIENAWIDZĘ!!!  Angry

ale ja nigdy nie byłem normalny  Big Grin
Odpowiedz
Sproket, buraków z barszczu nie jemy tylko wywar...
Odpowiedz
ja się nie znam. dla mnie wszystko, co jest burakiem w dowolnej postaci nadaje się wyłącznie do kosza Wink dla odmiany, już zapomniałem, brat albo siostra ma w drugą stronę. buraki tak, barszcz nie. cała rodzina porypana Wink
Odpowiedz
burak to zawsze burak...i tyle...
Odpowiedz
U nas jak pisałam tradycyjnie na Wielkanoc barszcz bialy. Zurek, zalewajka- ulubione. Barszcz czerwony zabielany z ziemniaczkami- zakochałam się w nim już w przedszkolu, az mamusia musiala isc po przepis. U nas w domu mama często gotowala barszcz ukraiński(taka miał nazwe) a skład: buraki,ziemniaki,marchewka,fasola bila,miesiwo,mozna dodac kielbaske,na koniec gotowania dodawalo się kiszona kapustę i smietana. Lubie buraki w każdej postaci. A teraz u nas na topie sok z burakow z dodatkami. Ale każdy ma inne upodobania.
Odpowiedz
No ludzie! Na Wielkanoc czerwony barszcz ? To jak w Wigilię zjeść doradę zamiast karpia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Patrzcie ... ile to się człowiek z forum może dowiedzieć. Zawsze myślałam, że na Wielkanoc to tradycyjny żur, czy biały barszcz z dużą ilością majeranku, czosnku, białą kiełbasą i jajem... ale co kraj to obyczaj Smile
Za to czerwony na wigilię i to czysty, bez buraków i jakichkolwiek wkładek...
Nigdy nie jadłam jakiegokolwiek barszczu czerwonego (nawet ukraińskiego) z mięsną wkładką....
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości