Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nasze plany wyjazdowe niezwiązane z Bułgarią
Sprawdziłem ceny na Thalatta Camp na sezon 2017, żeby nie być gołosłownym, założenia - pełny sezon 4 osoby w tym jedno dziecko poniżej 12 roku życia, samochód:

Mobil Home Lux z 2 sypialniami dla 4 osób - 86,6 E/dzień
Mobil Home Lux z 1 sypialnią dla 3+1 osób - 74,1 E/dzień
Przyczepa na plaży dla 3+1 osób - 68,1 E/dzień
Namiot Lux dla 3+1 osób - 46,9 E/dzień
Przyczepa zwykła, mała, daleko od plaży dla 3+1 osób - 40,9 E/dzień
Namiot zwykły dla 3+1 osób - 40,9 E/dzień

Namiot lub przyczepa (bez znaczenia) własna , 3 osoby + dziecko, prąd, samochód - 33,9 E/dzień
Camper własny , 3 osoby + dziecko, prąd - 33 E/dzień
Odpowiedz
A można nocleg w Bułgarii, a nad greckiem morze Bialim na plaża?
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
na teraz mam dwa projekty:
1. za dziesięć dni wypad do Truskawca na 15 dniową kurację,
2. wrzesień - Pelopolonez - Monemvasia - ceny pensjonatowe i temperatury można przyrównać do sierpniowego Obzoru
ale pożywiom - podumajem ...
to przyjemne żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi....Big Grin
Odpowiedz
(25.04.2017 23:58:01)CarlosPL napisał(a): https://www.olx.pl/oferta/wczasy-wypoczy...lPnsm.html

Ktoś odważny...?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

(26.04.2017 20:50:41)CarlosPL napisał(a): Jak chcesz tanio to pozostaje jeszcze Albania i Czarnogóra ewentualnie Macedonia ale ostatnie bez dostępu do morza...

Jezioro Ochrydzie jest tak zajjjjjj...... ,że tam o morzu nawet nie tęskno! Samo jezioro jest na wysocie ponad 600 m.n.p.m. Czyli nie ma spiekoty! Woda przejrzysta i ma dwie temperatury bo przepływa przez NIego rzeka Czarny Drin. Są łódeczko taksówki ,smaczne żarło,widoczki w pyte ,piwo w cyke a i jeszcze straszno zajjjjj wino "Tuga za Jug" . Byłem w Make 2 razy! Polecam !!@! Jezioro nie jest małe i woda w nim faluje konkretnie ,są pomosty które umożliwiają skakanie na baśkę przez co można bawić się berka! Pełno wokół zabytków i wiosek takich jak by czas się zatrzymał 200 lat temu-a naród tam żyje jak za króla ćwieczka! Make jest very spoko! OLać morze! Big Grin Big Grin Big Grin

Na koniec to ja pochwalę się tzn na koniec mojego tematu o Botevie ile mi cała zabawa wyszła na 2 osoby to śmiechem brechniecie)))))))))) Ale to jak zakończę temat Botev ))))))
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
W definicji PWN czytamy, że plan to «to, co się zamierza zrobić» nie jest powiedziane, że trzeba to zrobić  Cool  
Zgodnie z tematem nakreśliłem sobie plan wyjazdu niezwiązany z Bułgarią...

1. Dąbrowa Górnicza - Sarajewo
2. Sarajewo - dwa noclegi, krótkie zwiedzanie...
3. Sarajewo - Szkodra, przejazd przez Pješčane piramide i Nacionalni Park Durmitor
4. Szkodra - dwa noclegi, krótkie zwiedzanie...
5. Szkodra - Tirana, przeprawa promem Koman - Fierze
6. Tirana - dwa noclegi, krótkie zwiedzanie
7. Tirana - Borsch
8. Borsch - tydzień plażingu
9. Borsch - Skopie
10. Skopie - trzy noclegi, zwiedzanie
11. Skopie - Dąbrowa Górnicza

Cała trasa wygląda mniej więcej tak: mapa

Mam już poczynione rezerwacje na bookingu z możliwością odwołania, więc kto wie...
Odpowiedz
(25.04.2017 23:58:01)CarlosPL napisał(a): https://www.olx.pl/oferta/wczasy-wypoczy...lPnsm.html

Ktoś odważny...?

(29.04.2017 10:41:06)CarlosPL napisał(a): W definicji PWN czytamy, że plan to «to, co się zamierza zrobić» nie jest powiedziane, że trzeba to zrobić  Cool  
Zgodnie z tematem nakreśliłem sobie plan wyjazdu niezwiązany z Bułgarią...

1. Dąbrowa Górnicza - Sarajewo
2. Sarajewo - dwa noclegi, krótkie zwiedzanie...
3. Sarajewo - Szkodra, przejazd przez Pješčane piramide i Nacionalni Park Durmitor
4. Szkodra - dwa noclegi, krótkie zwiedzanie...
5. Szkodra - Tirana, przeprawa promem Koman - Fierze
6. Tirana - dwa noclegi, krótkie zwiedzanie
7. Tirana - Borsch
8. Borsch - tydzień plażingu
9. Borsch - Skopie
10. Skopie - trzy noclegi, zwiedzanie
11. Skopie - Dąbrowa Górnicza

Cała trasa wygląda mniej więcej tak: mapa

Mam już poczynione rezerwacje na bookingu z możliwością odwołania, więc kto wie...

CarlosPL .... Ja bym zawinął poprzez Pogradec/Albania/ przez co przejeżdżasz przez Sv.Naum/Make/ Daje Ci to możliwość zwiedzenie Monastyru Sv.Naum !!! /Polecam/ Potem masz dróżkę po prawej stronie Jeź. Ochrydzkiego/Fajny widoczek na jezioro/ ,następnie wjeżdżasz do miasta Ochryd! Te dwie pozycje trza tam oblukać ! Twoja mapa omija te miejsca ,a szkoda! Miasto Ochryd jest warte zwiedzenia! Bardzo polecam ciut zmienić drogę powrotu. Zresztą Monastyr Sv.Naum też jest super! Warto zwiedzić !

Jazda poprzez Struge jest niby ok ..... Ale ja bym zawinął drogę tak ja Ci radzę )))) Pozdro!
Odpowiedz
Byłem już nad Ochrydzkim, to jedno. Po drugie. Nie dałbym rady za jeden dzień przedostać się z wybrzeża albańskiego do Skopie zahaczając po drodze o cokolwiek.

Odpowiedz

Ktoś odważny...?

(29.04.2017 15:27:05)CarlosPL napisał(a): Byłem już nad Ochrydzkim, to jedno. Po drugie. Nie dałbym rady za jeden dzień przedostać się z wybrzeża albańskiego do Skopie zahaczając po drodze o cokolwiek.  

A to jak byłeś tam i w tych miejscach o które napomykałem to nie było tematu ))
Odpowiedz
Odpowiedz do post, Ukraina. Byłem za młodu nad morzem Azowskim , przepiękne wakacje , chętnie bym tam wrócił , tylko teraz tam niebezpieczne. Ps . Miejscowość w której byliśmy powstała na czas wybudowania elektrowni atomowej , która nigdy nie powstała.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
W tym roku jesteśmy strasznie niezdecydowani Blush
Ale wreszcie rezerwacje poczynione i jak nic się nie zmieni to zdradzimy Bułgarię na rzecz Czarnogóry.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości