Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet w Bułgarii.
(12.05.2017 08:23:42)ventosa napisał(a): Jeżeli chodzi o naszych operatorów to już pojawiła się pierwsza oferta dostosowana do unijnych regulacji  LINK

Cóż, szału nie ma:
"W obrębie Unii Europejskiej będzie można wykupić pakiety danych obniżające koszty roamingu:
250 MB za 10 zł,
500 MB za 17 zł,
1000 MB za 35 zł."

Nie traćmy nadziei Wink
To jest Klucz - oni sprzedają (z marżą) to co sami kupią bo nie mają własnej infry a być może też umów międzynarodowych z operatorami zagranicznymi co do transmisji danych i to wszystko leci jako Plus za granicę.
Odpowiedz
T-Mobile i Play dno jeśli chodzi o roaming jakieś małe limity...

Orange wyszedł zwycięsko ( No-limit)
Odpowiedz
Widziałem ale uwierzę jak zobaczę regulamin i wszystko co małym druczkiem.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/w-ora...38845.html

Czytałem regulamin Orange i żadnych "haczyków" nie zauważyłem. Jak na razie Orange pod względem roamingu bije na głowę konkurencje.

Nie za bardzo kumam jak interpretować zapis w pkt. 13 " ... W planach taryfowych niewymienionych w poniższej tabeli transmisja danych będzie rozliczana jak transmisja wykonana na terenie Polski". Czyżby 5GB w PL było do wykorzystania bez opłat w UE 1:1 ? Całkiem nieźle Wink

Mam plan taryfowy na firmę + pakiet danych. Uruchomiłem rano swojego opiekuna, która sprawdza co mi przysługuje.

Regulamin dla firm i ofert niestandardowych ma się pojawić na dniach.
Odpowiedz
to zapodaj jak będziesz miał szczegóły

ja mam na firmę w Play, zawsze się mogę przenieść
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
"Każdy klient, który ma abonament z nielimitowanymi usługami, będzie mógł od 15 czerwca br. swobodnie i bez ograniczeń rozmawiać, SMS-ować czy korzystać z internetu także za granicą, bez obaw o dodatkowe koszty"
A co z niższymi abonamentami ?
Odpowiedz
Dzwoniłem do Nju. Wcale nie jest tak z netem, że bez ograniczeń. Myślę, że Orange ma tak samo jak Nju.
W Nju rozmowy wykonane jak i odebrane w I strefie (35 państw) traktowane są tak jak wykonane w Polsce. Natomiast w moim planie taryfowym mam 30 GB netu a zagranicą mam limit bezpłatny 1,46 GB. Po przekroczeniu tej ilości, Każdy następny MB kosztuje 4 grosze.
Odpowiedz
jaki masz miesięczny abonament ?
Odpowiedz
Plus również ma dostępną ofertę.
Najgorsza ze wszystkich operatorów.
http://antyweb.pl/plus-bez-rewelacji-tyl...-roamingu/
Odpowiedz
(15.05.2017 17:30:58)grzechodg napisał(a): jaki masz miesięczny abonament ?

Ja mam połączone 2 numery - koszt łącznie 48 zł - wszystko bez limitu: rozmowy na komórkowe - do 29 zł nalicza się według stawki operatora jak przekroczę tą kwotę to bez limitu. W tym smsy i mmsy.
Na stacjonarne 10 zł - też jak przekroczę tą kwotę to bez limitu.
9 zł za drugi numer - on ma to samo co pierwszy numer ale płaci tylko 9 i wszystko bez limitu.
I na dwa numery 30 GB netu.

A tu macie info o roamingu - wychodzi, że nasi operatorzy to cwaniaki - szumne zapowiedzi spełzły na niczym
Odpowiedz