Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sozopoł / Созопол
Generalnie jak nie ma parasoli to możesz się rozbić wszędzie. Płacisz za leżak i parasol i czy kupujesz coś w barze czy nie to już Twoja broszka. Plaże nie są zamykane czyli śmigasz wszędzie gdzie chcesz. Nie jestem pewny tylko tej plaży Zlatna Ribka ale na pewno ktoś odpisze...
Odpowiedz
A co z parasolami i leżakami przynależnymi do poszczególnych barów? Bo jak szukałam informacji o Sozopolu, to na jakimś blogu jedna osoba opisywała, że bodajże w barze Aloha na obrzeżach plaży głównej, jeśli się coś zamówi, to można korzystać z leżaków i parasoli bezpłatnie. Domyślam się, że tylko na czas konsumpcji, ale jednak bezpłatnie? Smile
I jeszcze pytanie odnośnie kursów walut, gdzie lepiej wymienić walutę, w banku czy macie może jakiś konkretny sprawdzony kantor w Sozopolu z dobrym kursem? I na ile Lewa można liczyć w tym roku przy wymianie?
I gdzie dokładnie znajduje się ta sławenna hurtownia alko?
Pozdrawiam! Big Grin
Odpowiedz
Na Harmani i miejskiej jest tak jak napisalem. Wymieniam w banku po kursie 1.93. Poczytaj wątek. Jest coś o hurtowni.
Odpowiedz
kusza - kwestia zapłaty za parasole\leżaki zmienia się co roku - który bar\hotel wynajmie od miasta kawałek plaży i postawi swoje, wtedy trzeba zapłacić, także to temat płynny

hurtownia jest na starym mieście, blisko przystani - gdzieś jest link na poprzednich stronach

co do wymiany - w tamtym roku na promenadzie w kantorach wszędzie było po 1.92 i po tyle wymieniałem

jeśli jedziesz samochodem wymień po drodze w jednej z mniejszych miejscowości w banku - kurs wtedy 1.95
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Hurtownia ul. Industrialna, wjazd przez bramę w środku ekranu  Smile
Co do cen takie, jak praktycznie w każdym sklepie w Primorsku; jak na Sozopol, faktycznie tanio - tak przynajmniej w zeszłym roku było.
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
Jeżeli ten zielenkawy szyld z koszykiem i gwiazdkami należy do hurtowni, to jest odpowiednik naszej sieci "odido" czyli przynajmniej po częsci zaopatrują się w Makro (Metro) Tongue
Odpowiedz
Igi, tam w bramie jest sklep z alkoholami, kilka ze spożywką i jeszcze inne typu mydło i powidło.
Odpowiedz
Aha to może to mydło i powidło bierze coś z Makro np. fajki czy tam słodycze  albo napoje bezalko i sobie szyld sieci powiesili  Big Grin odido to u nas sieć małych sklepików lokalnych, czasem niestety przegrywających z dużymi typu Netto, Lidl, Biedronella itp Broń Boże nie twierdzę, że one są złe Smile
Odpowiedz
Witajcie,

dzięki wielki wszystkim za odpowiedzi. Szukając informacji o Sozopolu natrafiłam na coś takiego:

" W Sozopolu mamy 4 sklepy, dość duże, samoobsługowe z możliwością realizacji płatności kartami płatniczymi, są to:
1. Supermarket „Bolero” ul. Republikańska 10
2. Supermarket „Bordo” ul. Odessa 38
3. Supermarket „Czerno More” ul. Republikańska 16
4. „Mój Sklep” – ul. Industrialna 5 na terenie Складова база
Ponadto w rejonie sklepu „Bolero” usytuowane są pawilony a w nich sklepy z art. gospodarstwa domowego, żelazny, motoryzacyjny, zieleniak, piekarnia, tych ostatnich w całym Sozopolu jest sporo i oferują pyszne wyroby od zwykłych bułek po słodkie, cynamonowe z serem oraz z kiełbaskami i na słono z serem.
Warzywa i owoce dostaniemy praktycznie na każdym rogu, lecz należy uważać, gdyż większość czyha na naiwnych turystów windując ceny.
Sprawdzonym miejscem jest bazarek na ul. Industrialnej 5 oraz rodzinny stragan na rogu ul. Odessa i ul. 1 maja, na obu świetna jakość, ludzkie ceny i spory wybór."

Wnioskuję, że hurtownia o która pytałam, podpina się pod punkt 4. Info to jest z 2014 roku. Czy mogłabym prosić Was o weryfikacje tych informacji, czy od tego czasu przybyły jakies nowe sklepy z wyróżniającymi się na plus cenami, gdzie warto robić większe zakupy?

Pozdrawiam! Smile
Odpowiedz
Krusza, ta Twoja hurtownia to nr 4 przy Industrialnej.

Przy Odessa masz kilka sklepików. Trudno je nazwać marketami. Jeden a tu drugi.

Zawsze z plaży Harmani, w stroju plażowym kupuję w Bordo - ceny przyzwoite. Zagorka 1,10.

Przy Republikańskiej najlepsze ceny i zaopatrzenie choć lekko klaustrofobicznie Bolero. 50 metrów dalej leży większy market, może i nazywa się Czerno More ale ja takiej nazwy nie kojarzę. Sądząc po numeracji to może być to.

Czy ktoś zna ceny na ten rok tego parkingu?
W tamtym roku było 70 BGN za tydzień.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości