Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nawigacja, mapy na których jeździmy.
Ale wtedy masz zwykłą navi offline nie informującą o korkach, wypadkach czy objazdach.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
A istnieje możliwość korzystania z takich zapisanych map , mając włączony internet , dzięki któremu będziemy mieć info o korkach ?
Odpowiedz
Można pobrać całą trasę w kilku plikach, a google maps wytyczy Ci z nich trasę. Byłe obszary sie pokrywały przy zapisie.
Odpowiedz
(22.06.2017 23:47:01)samsung19 napisał(a): A istnieje możliwość korzystania z takich zapisanych map , mając włączony internet , dzięki któremu będziemy mieć info o korkach ?

Jak masz włączony internet mapy aktualizują się na bieżąco  Big Grin i się automatycznie zapisuje określony obszar, wtedy masz info o korkach Smile
Odpowiedz
Sygic ostatnio wprowadził Lifetime Traffic, który pokazuje info o korkach - kosztuje ok 12 euro
Odpowiedz
Osobiście już nie ma sensu mieć nawigacji (Automapa, TT, Garmin itp.) i sądzę, że już ich era mija przy korzystaniu w UE, zwłaszcza, że trzeba z reguły płącić za aktualizację.
Teraz w miarę szybki smartfon wgranie map googla, here lub waze i można jechać (on-line w UE) i off poza.

Mam pytanie do użytkowników Waze (niby wesja polska w sklepie googla).
Jak ustawić język polski (wskazówki głosowe) bo mam tą funkcję nieaktywną dla wszystkich innych języków oprócz "English (US) - Amy". Sad
Domyślnie jest ustawiony jezyk polski imenu jest polskie.
Marcin
Odpowiedz
Chyba się nie da w tej wersji darmowej. Też zassałem Waze, ale jakoś niestabilnie chodzi, jak wytyczę zbyt długą trasę to się zawiesza, też tak macie? Telefon raczej nie jest problemem, bo w miarę świeży i o sporej mocy procesor i pamięć.
Odpowiedz
@tata Też się potrafi zwiesić przy dłuższej trasie.
Nagrałem własne komendy głosowe - jeszcze nie sprawdzałem jak działa w trasie.
Marcin
Odpowiedz
W takich apkach ważne jest ilu userów jej używa, wygląda na to że w RO, czyli to co nas najbardziej chyba interesuje, nie jest źle

http://wazestats.com/active.php?city=25

W BG już znacznie słabiej...

http://wazestats.com/active.php?city=36
Odpowiedz
Widać że też na Węgrzech i na Słowacji powinno być w miarę świeże info.
Może @bateniki / orlin wiedzą co Bułgarscy kierowcy preferują do komunikacji?
Marcin
Odpowiedz