Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karta bankomatowa
Tak jak piszesz - jedno przeliczenie BGN->USD po kursie Mastercarda.
Warto pamiętać, że w momencie wypłaty bank zablokuje kwotę z ok. 5% zapasem i dopiero po 2-3 dniach roboczych rozliczy finalnie.
Odpowiedz
mi wyszło ze zwykłej Aliorowej, ale też na USD po 2,27. Tak jakiś tydzień temu. Zakupy zdarzyły się i po 2,3 też
Odpowiedz
Mi wychodzi ze jakby dzis mi rozliczali transakcje lub wyplate z bankomatu to 1 lv po 2.16 zł. Usd wymienialem po 3.7066.
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Odpowiedz
Kurs USD do złotówki waha się w większym zakresie niż kurs EUR.
Dolar niedawno był po 4,30 (1,03 USD za 1 EUR) a dziś zmierza do 3,65 (1,15 USD za 1 EUR)
Zaczynam dochodzić do wniosku, że kupowanie dolarów z dużym wyprzedzeniem jest bardziej ryzykowne.
Zwłaszcza gdy podróżujemy do takich krajów o stałym kursie ich waluty do EUR jak BG czy BiH
Na dłuższa metę raczej będę gromadził eurasy i w razie potrzeby przewalutuję na dolary, kosztem niecałego jednego procenta
Docelowo oczywiście konto USD w Alior Kantorze, choć mam też w Citibanku, gdzie przeliczają wszystkie waluty na EUR tak jak Alior Kantor na USD...

Takie tam refleksje deszczowego poranka...Wink
Odpowiedz
jak stoi euro i dolar w kantorach?
Odpowiedz
Na alior kantor jest jakaś promocja, festiwal taniego tankowania. Myślę że nie zaszkodzi wszystkim jadącym samochodem do blg xP
Odpowiedz
ponawiam pytanie jak stoi euro i dolar w kantorech?
Odpowiedz
W Tarnowie Euro 4,25, Dolar 3,75
Odpowiedz
wiem bo tam mieszkam
Odpowiedz
Tyle to wiem bo jak nie zauważyłeś ja też. Więc o co pytasz, bo nie bardzo rozumiem? O kurs w BG? Przecież wiesz że kurs jest stały i zależy od miejscowości w której jest kantor. Sprecyzuj pytanie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości