Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ważne daty
(16.07.2017 10:57:09)Bulgarius napisał(a): Jestem teraz u Krzyżaków i nic o Grunwaldzie nie wspominają. Ciekawe czemu Wink

POprawność polityczna może?! Big Grin Big Grin Big Grin
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
180 LAT
=======
Wasił Lewski (bułg. Васил Левски, w polskojęzycznych publikacjach także Wasyl Lewski[1]), właściwie Wasił Iwanow Kunczew (bułg. Васил Иванов Кунчев) (ur. 6 lipca?/18 lipca 1837 w Karłowie, zm. 6 lutego?/18 lutego 1873 w Sofii) – bułgarski rewolucjonista, ideolog, strateg polityczny, przywódca walk o wyzwolenie Bułgarii spod panowania Imperium Osmańskiego. Jest uznawany za bułgarskiego bohatera narodowego.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(18.07.2017 13:58:20)bateniki napisał(a): 180 LAT
=======
Wasił Lewski (bułg. Васил Левски, w polskojęzycznych publikacjach także Wasyl Lewski[1]), właściwie Wasił Iwanow Kunczew (bułg. Васил Иванов Кунчев) (ur. 6 lipca?/18 lipca 1837 w Karłowie, zm. 6 lutego?/18 lutego 1873 w Sofii) – bułgarski rewolucjonista, ideolog, strateg polityczny, przywódca walk o wyzwolenie Bułgarii spod panowania Imperium Osmańskiego. Jest uznawany za bułgarskiego bohatera narodowego.

Byłem w Jego domi-muzeum w Karlowie! Big Grin tutaj o Lewskim więcej https://pl.wikipedia.org/wiki/Wasi%C5%82_Lewski
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
Dziś 73 rocznica wybuchu Powstania Warszawskiego.
Z pokorą i szacunkiem chylę głowę przed wszystkimi uczestnikami tamtych dni.
Odpowiedz
Urodziny córci.
Odpowiedz
co  do powstania w w-wa,  to gleboki pokłon przedewszystkim dla cywilnych ofiar tej bezmyslnej rzezi
Odpowiedz
17.09
Precz z komuną!
Odpowiedz
22 września - Dzień Niepodległości Bułgarii Smile
Odpowiedz
(22.09.2017 14:34:13)bateniki napisał(a): 22 września - Dzień Niepodległości Bułgarii Smile

...i 25 urodziny mojej kochanej córci! (taka prywata, sorki ale nie mogłem się powstrzymać)  Heart
Odpowiedz
BRAVO!!!
ŻYCZE I 109 LAT Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości