Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karta bankomatowa
(20.07.2017 17:58:03)dżek napisał(a):
(18.07.2017 12:04:20)dżek napisał(a): Wypłacałem 100 Leva w bankomacie debetówką Visa. Na koncie pobrane 225 zł 45 gr.

Plus 10 zł prowizji teraz na koncie doszło. Czyli 1 lew za 2,35. Nie spyla się ale gotówka była na gwałt potrzebna.

Nie przejmuj się. W Lesznie w kantorach lewy po 2,39...
Odpowiedz
Trochę może z czapy, ale gotówkę z bankomatu staram się wybierać tam gdzie urządzenie jest zamknięte w budynku (idealnie to w siedzibie jakiegoś banku)  Tongue Wiem, że nie zawsze sie da, w BG obowiązkowo, jadąc przez Ruse pierwsze lewy wypłacam w Kauflandzie bo posiada 2 bankomaty, w środku i na zewnątrz  Big Grin
Tylko potem jadę po winietkę i tankowanie na tym OMV... Trza sie będzie dobrze przyglądać obsłudze Angry
Odpowiedz
(20.07.2017 14:13:59)peter napisał(a): Jacek w Ojrahovie ? Kurczę wybierałem tam 3 lata temu....
co ciekawe, to było chyba 3 lata temu Big Grin no, może 4
Odpowiedz
Cytat:To ta stacja z tym, że na tej stacji wypłacałem kasę z bankomatu i podejrzany jest ten bankomat a nie stacja z terminalem POS.

Kurcze też wypłacałem tam - w zeszłym roku.
Faktycznie największe "zagrożenie" jest ze strony bankomatu.
Odpowiedz
Ja w Płowdiw wypłacałem z bankowego bankomatu. Powinno być ok. Potrzebowałem na parkomat bo miałem przy sobie kilka miedziaków. Potem okazało się, że wypłata była niepotrzebna.
Odpowiedz
Zeskanować kartę mogą wszędzie. W Polsce również. Myślę, że nie należy popadać w panikę, tylko rozsądnie używać karty, zachować czujność. Wypłacać w bankomatach przy oddziałach banku czy w takich, które są w sklepach - w Warnie najczęściej wybieram w bankomacie, których jest przy kasach w Decathlonie. Wyjściem jest również pozostawienie na rachunku kwoty np. 1000 zł a resztę zablokować na lokacie, którą można zerwać przez internet, można ograniczyć limit wypłaty. Jest kilka sposobów, trzeba tylko zobaczyć co oferuje dany bank. I jeszcze raz podkreślam - uważać, gdzie się wypłaca, Nie robić wypłat w bankomatach firmy "krzak".
Odpowiedz
Dziś chciałem wybrać 1500 lew z bankomatu. W dwòch bankomatach miałem limit 400lew. Wszystkie tak maja czy ja źle trafiłem.
Odpowiedz
no to są kwoty standardowe wybierane przez ludzy.Po to jest bankomat Smile
Po większe kwoty sie idzie do bankuSmile
=====================================
to żart
masz przycisk INNE i sobie wbijasz ile ci trzeba Smile
limit w Bułgarii jest chyba 3000 lv/niesprawdzalem/
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Próbowałem w Primorsku w 3 bankomatach i żaden nie wypłacił mi więcej niż 400 lv, może z okazji duzego obciążenia mają jakieś blokady założone, ewentualnie im sie kasa kończyła Sad
Odpowiedz
(08.08.2017 14:17:52)igi123 napisał(a): Próbowałem w Primorsku w 3 bankomatach i żaden nie wypłacił mi więcej niż 400 lv, może z okazji duzego obciążenia mają jakieś blokady założone, ewentualnie im sie kasa kończyła  Sad

Dokładnie tak miałem, wybieram inna kwote wpisalem 1500lv, a on mi pisze że albo biorę 400lv albo wielokrotność 10lv.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości