Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karta bankomatowa
Też tak mam 400max , widocznie tak ma być Smile
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz
Trzeba jeszcze pamiętać, że bankomat ma ograniczoną liczbę banknotów, które może jednorazowo wypłacić. Im mniejszym nominałem wypłaca, tym mniejszą kwotę może wydać. Tak wprost napiszę - chodzi o szerokość szczeliny. Jeśli wypłaca banknotami o nominale 20 - to może wypłacić mniejszą kwotę, jeżeli 50 - to większą.
Odpowiedz
Mi wypłacił 400LV w banknotach 10LV portfel nie chciał się zginać Sad
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
ja testuję od jakiegoś czasu kartę i aplikację Revolut - do płatności online, zamiany walut itd

można zamówić kartę ale też można korzystać tylko z wirtualnej

można bezpłatnie wyciągnąć 200 euro m-c, potem 2 %

aplikacja na tel ( IOS świetnie działa ) - ma 4 waluty : dolar, euro, złoty, funt - zamiana walut w 1 sekundę, bez kosztów

można doładować zwykłą debetówką, bez prowizji - kursy czasem lepsze niż w Aliorze, w weekendy nie zawyżają sztucznie kursów jak właśnie Alior

może kogoś zainteresuje

https://www.fly4free.pl/forum/revolut,181,93883
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
I okazało się, że nawet na bankomacie przy oddziale banku, też może być "nakładka". Wypłacałam w bankomacie Unicredit w Warnie, przy głównym deptaku i niestety pomimo, że jako pracownik banku, staram się być czujna jak ważka - skopiowano moją kartę. Mój bank wykazał się ogromną czujnością i nie zrealizował żadnej "lewej" transakcji (było kilka prób).
Odpowiedz
fajnie, że wszystko zakończyło się ok Smile
a tak przy okazji, to gdzie zaistniała Twoja karta ? ja tak z ciekawości, bo moja była kiedyś w Turcji, a ja do tej pory nie Angel Big Grin
Odpowiedz
(07.09.2017 22:29:50)wolffer napisał(a): fajnie, że wszystko zakończyło się ok  Smile
a tak przy okazji, to gdzie zaistniała Twoja karta ? ja tak z ciekawości, bo moja była kiedyś w Turcji, a ja do tej pory nie  Angel  Big Grin

A o to nie dopytalam. Byłam tak zaskoczona całą sytuacją, że nie zapytałam. Poza tym to był pierwszy dzień w pracy po nocnej podróży z BG.
Odpowiedz
Wrócę do wątku opisanego trzy strony wstecz. Po 33 dniach wyjaśniania sprawy, na moje konto powróciły zagrabione pieniądze. Wróciła cała kwota wraz z prowizją jaką pobiera bank za wypłaty z bankomatów za granicą. Mimo, że zwrot nastąpił po 33 dniach to bank zaksięgował operację z datą jeden dzień po kradzieży. Kilka dni temu otrzymałem zawiadomienie, że zostało wszczęte postępowanie przez rejonową prokuraturę z mojego zgłoszenia. Ciekaw jestem wyników.
Odpowiedz
otrzymałem wyciąg z pko sa karta maestro, druga połowa sierpnia, kurs leva po 2,17 i 2,18, wypłaty z bankomatów bulbanku po tym kursie bez prowizji, niestety pewnie po repolonizacji dla dobra ogółu trzeba bedzie zdrowo bulić
Odpowiedz
Wybierałem tak kasę na początku września. Zasady bez zmian.
Znajoma z banku piwiedzia mi, że podpisali jakąś umowę z UniCredit pod tym kątem. Czyli będzie raczej po staremu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości