08.08.2017 18:37:51
Też tak mam 400max , widocznie tak ma być
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Zagorkaman
|
Karta bankomatowa
|
|
08.08.2017 20:15:49
Trzeba jeszcze pamiętać, że bankomat ma ograniczoną liczbę banknotów, które może jednorazowo wypłacić. Im mniejszym nominałem wypłaca, tym mniejszą kwotę może wydać. Tak wprost napiszę - chodzi o szerokość szczeliny. Jeśli wypłaca banknotami o nominale 20 - to może wypłacić mniejszą kwotę, jeżeli 50 - to większą.
09.08.2017 09:47:46
Mi wypłacił 400LV w banknotach 10LV portfel nie chciał się zginać
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...
ja testuję od jakiegoś czasu kartę i aplikację Revolut - do płatności online, zamiany walut itd
można zamówić kartę ale też można korzystać tylko z wirtualnej można bezpłatnie wyciągnąć 200 euro m-c, potem 2 % aplikacja na tel ( IOS świetnie działa ) - ma 4 waluty : dolar, euro, złoty, funt - zamiana walut w 1 sekundę, bez kosztów można doładować zwykłą debetówką, bez prowizji - kursy czasem lepsze niż w Aliorze, w weekendy nie zawyżają sztucznie kursów jak właśnie Alior może kogoś zainteresuje https://www.fly4free.pl/forum/revolut,181,93883
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
07.09.2017 21:02:16
I okazało się, że nawet na bankomacie przy oddziale banku, też może być "nakładka". Wypłacałam w bankomacie Unicredit w Warnie, przy głównym deptaku i niestety pomimo, że jako pracownik banku, staram się być czujna jak ważka - skopiowano moją kartę. Mój bank wykazał się ogromną czujnością i nie zrealizował żadnej "lewej" transakcji (było kilka prób).
07.09.2017 22:29:50
fajnie, że wszystko zakończyło się ok
a tak przy okazji, to gdzie zaistniała Twoja karta ? ja tak z ciekawości, bo moja była kiedyś w Turcji, a ja do tej pory nie
08.09.2017 16:31:06
(07.09.2017 22:29:50)wolffer napisał(a): fajnie, że wszystko zakończyło się ok A o to nie dopytalam. Byłam tak zaskoczona całą sytuacją, że nie zapytałam. Poza tym to był pierwszy dzień w pracy po nocnej podróży z BG.
10.09.2017 10:36:23
Wrócę do wątku opisanego trzy strony wstecz. Po 33 dniach wyjaśniania sprawy, na moje konto powróciły zagrabione pieniądze. Wróciła cała kwota wraz z prowizją jaką pobiera bank za wypłaty z bankomatów za granicą. Mimo, że zwrot nastąpił po 33 dniach to bank zaksięgował operację z datą jeden dzień po kradzieży. Kilka dni temu otrzymałem zawiadomienie, że zostało wszczęte postępowanie przez rejonową prokuraturę z mojego zgłoszenia. Ciekaw jestem wyników.
17.09.2017 19:30:34
otrzymałem wyciąg z pko sa karta maestro, druga połowa sierpnia, kurs leva po 2,17 i 2,18, wypłaty z bankomatów bulbanku po tym kursie bez prowizji, niestety pewnie po repolonizacji dla dobra ogółu trzeba bedzie zdrowo bulić
19.09.2017 08:57:05
Wybierałem tak kasę na początku września. Zasady bez zmian.
Znajoma z banku piwiedzia mi, że podpisali jakąś umowę z UniCredit pod tym kątem. Czyli będzie raczej po staremu. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|