Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaką walutę wziąć ze sobą?!
https://www.youtube.com/watch?v=cn1G3TZ_afw&t=5s

I slowo przestrogi! Smile
Odpowiedz
Wymieniaj w banku. Przynajmniej pewna kasa a tylko troszkę mniejsza chociaż niekoniecznie.
Odpowiedz
Ja od 2 lat polecam kantor przy Lidlu na wysokości Rawdy (tuż przed lub za Aheloy). To tak bardziej dla zmotoryzowanych. Na tablicy podany jest niższy kurs, ale Pani w okienku daje później wizytóweczkę i po jej okazaniu wymiany można dokonywać po 1,94
Odpowiedz
Zgadza się mam taką wizytówkę z kantoru w portfelu z zeszłego roku - dostałem przy wymianie waluty.
A może polecicie jakieś sprawdzone kantory w Varnie (będę w sobotę więc wymiana w banku odpada - chyba, że jakieś banki są w sobotę czynne? ) z dobrym kursem i sprawdzone przez Was co by się nie naciąć nieprzyjemnie
Odpowiedz
Ja tu wymieniałem. Około 200 metrów od Soboru Zaśnięcia Matki Bożej. Stojąc tyłem do Soboru po lewej kantor idąc w kierunku opery i tej nowej fontanny. Dużo ludzi wymieniało i wszystko było ok.
Odpowiedz
Co niektóre banki są czynne w sobote i niedzieli.

UWAGA!
Jest dodatkowy papier do wypielnienie i podpisaniu w banku przy wymiany walucie.
Ma to związek z nowich przepisah o ochronie danich osobowich.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Kantor w Rawdzie ulica Kiparis obok Apollona
Odpowiedz
Nie chcę się bawić w "małego" ekonoma, ale wydaje mi się, że jeżeli kurs euro podchodzi pod 4,35 a jak wiadomo kurs euro w BG jest stały 1,95, to w takim momencie lepiej wymieniać dolary, które w każdym momencie (uwzględniając wahania kursów) wymienimy po kursie ok. 2,22 LV.
------------------------------------------------------
BG: 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025 ... cdn.
Odpowiedz
2,22 Lewa za dolara ??? Gdzie tak jest chyba coś pomyliłeś.
Odpowiedz
Obzor wrzesien 2017 w banku: kurs dolara do lewa byl 1.75

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości