Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolut
Od wczoraj wisi u mnie takie ostrzeżenie.
Czujnym trzeba być jak ważka [emoji41]

A Revolut employee will never ask for your SMS or PIN code
We've been made aware of some cases whereby fraudsters are pretending to be Revolut support agents and asking customers to share their SMS login codes in order to gain access to their account.

Our personal product is app only and we will never ask you to enter the SMS confirmation code or your PIN code on a website.

Revolut will never ask for your SMS or PIN code. If you ever encounter suspicious behaviour like this, please contact our support team via the app chat.

Wysłane  Tapatalkiem
Odpowiedz
Tak u mnie też, że nigdy się o PIN nie będą pytać

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
nie wiem czy tak powinno być. Na początku po wpisaniu PIN przesyłał mi sms z kodem, teraz otwiera się już po wpisaniu tylko PIN, a sms przesyła raz na jakiś czas, bardzo rzadko
Odpowiedz
U mnie wpisuje tylko PIN do aplikacji, nie wysyła SMS.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Ja odciskiem palca się loguję. Może te smsy można sobie zmienić/ustawić.
Odpowiedz
Dzięki. O paluchu też myślałem, tu chyba nic nie wytną po tych wakacjach Angel Big Grin Big Grin
Odpowiedz
Czy używacie do płatności internetowych karty wirtualnej? Podobno za każdym razem ma inny numer coby jej nie zhakowali. Ciekawa opcja.
Odpowiedz
To jest opcja dla level 2Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(30.07.2019 20:25:10)dżek napisał(a): Czy używacie do płatności internetowych karty wirtualnej? Podobno za każdym razem ma inny numer coby jej nie zhakowali. Ciekawa opcja.

Chyba są różne karty wirtualne.
Ta, której ja używam ma stały numer i ją przypisałem do zegarka.
Wyłącznie tej kombinacji używam do płatności naziemnych.
Internetowo jeszcze nie płaciłem.
Odpowiedz
Regularne używam przy rezerwcja na bookingu i różne inne platnosci internetowe.
Tak jak wyżej napisalem numer karty dla konto STANDART jest staly (co akurat jest dla mnie dobrze bo go mam zapamiętany w bookingu, iventim i inne podobne).
Generator jednorazowych wyrtualnych kart ma mejsce we wersja konta PREMIUM i METAL.
Niedawna w Bułgarii prowadzily konto dla firm i ja sie zastanawiam nad tym.Obecnie mam w Unicredit Bulbank
gdzie co miesiąc zdzierają minimum 15 BGN na dzien dobry.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: