Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primorsko / Приморско
(23-08-2019,09:07:50)grzesiekp napisał(a): Jeśli jesteście w Primorsku, polecam bardzo dobry bufet z daniami obiadowymi, Snacky na ulicy Treti Mart, tam gdzie kebaby i okrągłe pizze. Bardzo duży wybór dań gotowych, prawdziwa bułgarska kuchnia, fajna obsługa. Nawet jak nie wiecie jak coś się nazywa, pokazujecie palcem i mówicie ile porcji, są do tego przyzwyczajeni i się uśmiechają do klientów. My często tam zaglądamy, jemy bakłażany napełniane ryżem z mięsem i  w sosie pomidorowym, pyszny ryż :"pile z oriz", kulki mięsne z jajkiem i inne magulony warzywno-mięsne. Również pyszny makaron, kurczak w sosiie śmietanowym z ziemniaczkami, itd. Polecam.

Grzesiek w poprzednim roku od czasu do czasu tam bywalismy. Duzo osob tam biesiadowalo, sporo Bulgarow. Jedzenie ladnie i swiezo  sie prezentowalo, czysto, obsluga- szybka, mila.
Odpowiedz
Dodam jeszcze jedno miejsce- dla zjadaczy rybek. Po prawej stronie magistratu czyli Obszczyny Primorsko, na rogu ulicy Treti Mart jest smażalnia Ribko. U chłopaków zawsze duży wybór rybek, niestety tylko na wynos, ale dobrze upieczone i smaczne. Skumria (makrela czarnomorska), Czernokop, Lefer, Hek (rekin), Watos , Midi (małże), caca, krewetki i dużo innych do pokazywania palcem. Polecam.
Odpowiedz
Hek to morszczuk, rekin to akula
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz
Masz rację, pomyliłem rybki. Ale wszystkie smaczne.
Odpowiedz
Zdjęcie z 2018r. - szukaj żółtego szyldu

Załączone pliki Miniatury

Primorsko [2024/2022/2021/2020/2018/2016/2015/2008]
Odpowiedz
Słuchajcie....tak czytam wsio i czytam i juz sama nie wiem co robic.Mam wielka ochote zabrac rodzinke do Bulgarii.Z racji ze to pierwszy raz chce tak zeby im sie podobalo i zebysmy mogli tu z checia wracac.Ale juz nie wiem co wybrac.Mam okropny metlik w glowie.Myslalam o Primorsku, ale patrze tez na Obzor i Nessebar i nie wiem co najpierw.Chcialabym cos co ma fajna plaze(zeby bylo wiecej piasku niz petowWink  ) , tez taka co mozna na dziko sobie posiedziec, zeby bylo gdzie polazic , pospacerowac bo ja to caly dzien na plazy nie wyleze, zreszta moj siedmiolatek i maz tez nie.Zeby tez nie bylo ze jest dyskoteka na dyskotece i wieczne lup lup zewszad i wszedzie.Patrzylam jeszcze na Sinemorec ale to chyba zbytnie odludzie....
Co by bylo najlepsiejsze na pierwszy raz? Radzcie bulgarscy GURUWink
Bede wdzieczna za sugestie....
Smile
Odpowiedz
Bierz Primorsko albo jeszcze lepiej Sozopol. Klimatyczne miasteczko.
Odpowiedz
Sozopol mówisz.... no jeszcze jego nie bralam pod uwageSmile Zerkne tez.... ale cholibka za duzy wybor...za duzyWink
Odpowiedz
Dzisiaj na Plaży Poludniowej tak sie bawiła starsza młodzież [Obrazek: 09c054c17039cd342bce5abf8efed640.jpg][Obrazek: 35f0f76a7626dde609bf8ad05214f80c.jpg][Obrazek: 14c292f2355bc22e5e196593c3f6311f.jpg]

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Egon, toz to dziela sztuki! Super!!!
Odpowiedz