Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 4.38
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat !
W sumie pobyt w Chisarii oceniam minusowo.
Nie twierdzę, że moja noga nigdy tam więcej nie postanie, być może kiedyś tam wrócimy, ale gospodarze będą musieli popracować nie tylko nad usługami kąpielowymi.
Spore zastrzeżenia mam także do tamtejszej bazy gastronomicznej. Spacerując, dostrzegliśmy co najmniej dwie stylowe mehany, jednakże kończący się sezon oznaczał dla nich powolne zapadanie w zimowy sen.
W końcu, widząc sporą ilość oddanych konsumpcji gości, postanowiliśmy się pożywić w pizzerii w centrum.
Pałaszujący goście byli jednak oznaką mylącą - pizzę na poziomie „szkoda gadać” po bohatersku zjedliśmy, ale podana nam zupa szkembe już wołała o pomstę do nieba. Siorbnąłem ze dwa razy i zawołałem kelnerkę, żeby zabrała te pomyje, przecież to sama woda z dodatkiem mąki, sproszkowanej papryki i soli, w której pływają jakieś kożuszki kojarzące mi się z mlekiem...
Gdy kobieta doręczyła mi kwit barowy, odliczyłem skrupulatnie równowartość zupek, bo jeszcze nigdy do tej pory w Bułgarii nie podano mi z taką bezczelnością dania nie nadającego się do konsumpcji.
Potem myślałem nawet, żeby napisać netową reklamację do właściciela lokalu (na serwetce był nadruk z adresem e-mailowym), ale tradycyjnie dałem sobie spokój, choćby dlatego, żeby uniknąć późniejszego najazdu jakichś bałkańskich reketerów...

Wiadomości w tym wątku
odcinek drugi... - przez jacky6 - 17.05.2015 20:04:21
odcinek trzeci... - przez jacky6 - 18.05.2015 21:09:52
odcinek czwarty... - przez jacky6 - 19.05.2015 18:19:49
odcinek piąty... - przez jacky6 - 20.05.2015 20:02:40
odcinek siódmy.. - przez jacky6 - 22.05.2015 22:36:52
RE: Czernomorec, Obzor czy Łozeniec by jacky & maryla ...... - przez jacky6 - 05.08.2015 14:29:51
Obzor by jacky & maryla ...... - przez jacky6 - 24.09.2015 22:33:40

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości