(09.10.2015 10:53:45)thomasso napisał(a): prowadzenie biznesu/firmy to nie zabawa
jak po bg- to masz info, jak powinno to wyglądać,żeby być wiarygodnym
защото ако си регистрирате примерно фирмата с начален капитал от 10 лв., която веднага след това започва да прави разходи по основната си дейност за 3.000 лева – как ще оправдаете тези средства – тогава ще ви се наложи да довнасяте капитал или да теглите заем. От друга страна в счетоводният ви баланс капиталът ще бъде със стойност „0“, което не звучи сериозно – хубаво е началният капитал да бъде поне над 500 лева за да фигурира в баланса ви с цифрата „1“.
Thomaso ja nie ne neguje ze jest Lepiej zebys mial te 500 czy 1000 lewow kapitalu.Ja moziloem co do zasdyWiem co mi chcesz powiedziec ze lepiej jest miec kapital 500 lewow a nie 10 lewow w Spolce Z oo.Wtedy wyglada to bardziej powaznie.Nie jest traktowany jak krzak.
Zeby nie bic pijany to daje oryginal
КАПИТАЛ И ДЯЛОВЕ
Чл. 117. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Капиталът на дружеството с ограничена отговорност не може да бъде по-малък от 2 лв. Той се състои от дяловете на съдружниците, които не могат да бъдат по-малки от 1 лев.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 66 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Сумата от дяловете трябва да бъде равна на капитала, а стойността на всеки дял трябва да бъде кратна на 1.
(3) Дяловете могат да бъдат различни по размер за отделните съдружници.
(4) Един дял може да бъде поет съвместно от няколко лица.
Zrodlo
http://lex.bg/laws/ldoc/-14917630

- to masz info, jak powinno to wyglądać,żeby być wiarygodnym