16.01.2016 14:51:54
Biała czyli dziura, która ma 6 tys. tubylców więci 3 x tyle co w Obzorze. Ale jest duża, nogi można schodzić co mnie pasuje ale tylko mnie. Do zejścia trzeciego od głównego deptaka w stronę północną a najbliższego jest 800 m co wymierzyłem na mapie. Zejście widoczne z satelity jako cieniutka zakręcona nitka. Do głównego skrzyżowania, oczywiście z Walmaru, 1000 m. Tu sklepy i wszystko, jest i scena z widownią, może coś zobaczymy, czegoś fajnego posłuchamy. Jadłem na plaży i przy głównym deptaku. Miałem wrażenie, iż jest drożej niż w Obzorze. Natomiast uzytkownicy Bulgaricusa widzą to odwrotnie. Odnosi się to także do sklepów. Zobaczymy zatem jak zakotwiczymy. Pamiętam, ktoś donosił o niebieskiej budce na ulicy równoległej do deptaka do plaży, by przejść w bok przez mostek i cofnąć się 150 m w górę. Po takim opisie w tej chwili nie wiem gdzie jest cudowna niebieska budka z najtańszym i najlepszym jedzeniem ale na miejscu nie będzie nic lepszego jak wydedukowanie gdzie to. Koło Walmaru lub też w odległości 50 do 100 m przechodziliśmy ale nie przeczuwałem bytu Valentina. Pamiętam cerkiewkę, nieczynne kino letnie, stadion i charakterystyczny pomarańczowy dom, niedokończona budowa wysmarowana na orange, zobaczysz na zdjęciu jak się pozbieram. Jedliśmy także w knajpce w dolinie w okolicy Walmaru, ceny średnie, jakoś mieli kłopot z gotowaniem, chwilowe trudności organizacyjne ale podołali a nam się nie spieszyło, skwar wkoło i trzeba było się ostudzić dobrą birą.
W Obzorze piwo w restauracji najczęściej 2, zupa 2, drugie danie od 3,50 do 6,50. Sałatka niespodziewanie droga 3,50. Oczywiście są droższe i lepsze zapewne. Szczegółowych cen z Białej teraz nie podam prócz jednej otóż tasergal ( wypadła mi teraz bułgarska nazwa ale wrócę do niej) którego nigdy nie zapomnę z Sopotu lat dawnych - 31 Lv chyba ale potem w Burgas znalazłem w karcie chyba za 16 Lv.
Mack
W Obzorze piwo w restauracji najczęściej 2, zupa 2, drugie danie od 3,50 do 6,50. Sałatka niespodziewanie droga 3,50. Oczywiście są droższe i lepsze zapewne. Szczegółowych cen z Białej teraz nie podam prócz jednej otóż tasergal ( wypadła mi teraz bułgarska nazwa ale wrócę do niej) którego nigdy nie zapomnę z Sopotu lat dawnych - 31 Lv chyba ale potem w Burgas znalazłem w karcie chyba za 16 Lv.
Mack