(26.05.2015 20:33:55)teresa napisał(a): My tam jeździmy często. Ciasta robione codziennie. Super
Tu zdradzam kolejne odkrycie. Należy się udać do wsi Wesele. Pojechać na Jasną Polanę i dalej na Burgas. Tam we wsi Wesele jest mleczarnia Mandra. Sery na wagę. Masełko też. Tam zaopatruje się większość knajp z tego regionu. Wszystko świeżutkie. Obok pan ,który handluje pomidorkami i papryką i garmazerka ,która zaopatruje większość restauracji,a tam wszystko świeżutkie zaraz po przygotowaniu. Można zjeść na miejscu.
Dobrze ,że o tym piszesz teresa,bo ta Mandra godna polecenia.Sery są dobrze dojrzałe.Tylko wieś nazywa się dokładnie Weselie

(26.05.2015 10:54:16)teresa napisał(a): W między czasie wycieczka do Neseberu. Mój mąż zamówił wówczas kalmara faszerowanego kaszkawalem. Smaczny,ale bomba kaloryczna niesamowita,a my cace i midi.. Następne potrawy to Primorsko. W dalszym ciągu midi,ale to pochodziło z hodowli,która jest widoczna z trasy stateczkiem na Masliny nos. W Primorsku jest też wspaniałą cukiernia (za Aquaparkiem). Wspaniałe torty i eklerki.Tego odkrycia dokonaliśmy w czasie urodzin mojego męża. Bułgarzy mówili,że ta cukiernia jest najlepsza na całym wybrzeżu. Turystów ciężko tam zastac,bo jest na uboczu.
Pewnie chodzi o cukiernie na samym końcu ul.Ropotamo.Bardzo dobry wybór-Ci Bułgarzy mówili prawdę
.Turystów faktycznie mało,bo nawet jak ja polecam każdy mówi "Ooo,za daleko...."