Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 4.38
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat !
(30.04.2016 13:49:12)Wawo napisał(a): Ma być coraz cieplej także Harkanyfurdo powitają!

I właśnie dlatego wszelkie znaki na niebie wskazują, że pierwszym celem będą Harkany, jako, że accuweather prognozuje dlań temperaturę wyższą względem Egeru o ca 3 - 4 st. C.
Tamże zapadnie decyzja o ilości dni basenowych oraz trunkowania wina w pobliskich Villanach.
...
Od wczoraj wertuję z pomocą wujaszka gogle stronki w poszukiwaniu detali o bułgarskich kąpieliskach termalnych.
O ile bowiem zaznałem bardzo dużej radości w Dobrinishte, to po raz drugi podchodzę do tematu Pavel Banja. Tym razem o Pavel Banja i możebności tam zakwaterowania tudzież kąpieli termalnych - już sporo jest w necie. Nie jestem tylko pewien, czy Pavel Banja zaliczymy na dzień dobry czy w drodze powrotnej...
Gorzej jest z wyszukaniem danych o kąpielach termalnych na obrzeżach Burgas. Info netowe są skromne i sprowadzają się do info, że zakład balneologiczny znajduje się ca 15 km na północny zachód od Burgas.
W poszukiwaniu bliższych informacji zwróciłem się na priva do Orlinezze. Nadmieniam o tej prośbie tutaj dlatego, aby nie przegapił prywatnej korespondencji.
Jeśli otrzymam pomoc to chętnie się z Wami podzielę.
Nota bene swego czasu mocno pomocną mi była Sikornik ale teraz nie śmię nadużywać jej wiedzy.
A kupa bagażowa powoli rośnie.
To znaczy się, tym razem koncentrujemy się na zabraniu stosownych zestawów ubrań, jako, że początek spodziewam się chłodnych poranków i wieczorów. O żarełko i trunki to już się nie stracham, zasadniczo nie spodziewam się, że będą powalająco droższe niż w PL - jeśli coś będzie droższe to drugie ( rozweselające ) będzie tańsze i rachunek się wyrówna.
to przyjemne żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi....Big Grin
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
odcinek drugi... - przez jacky6 - 17.05.2015 20:04:21
odcinek trzeci... - przez jacky6 - 18.05.2015 21:09:52
odcinek czwarty... - przez jacky6 - 19.05.2015 18:19:49
odcinek piąty... - przez jacky6 - 20.05.2015 20:02:40
odcinek siódmy.. - przez jacky6 - 22.05.2015 22:36:52
Obzor by jacky & maryla ...... - przez jacky6 - 24.09.2015 22:33:40
RE: Czernomorec, Obzor czy Łozeniec by jacky & maryla ...... - przez jacky6 - 01.05.2016 12:11:40

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości