30.08.2016 07:32:13
Trzeba niestety uważać, bo nasze dane są bardzo łakomym kąskiem dla różnego typu "biznesmenów". Zazwyczaj gdy przyjeżdżałem do hotelu z rodziną wystarczył jeden paszport. Zastanawia mnie po co im mój nr pesel - ale faktycznie jest on w paszporcie i można go spisać bez problemu. Może chodzi o identyfikację w razie jakiegoś problemu, bo po peselu najłatwiej. Adres można zmienić imię i nazwisko też - a pesel pozostaje zazwyczaj ten sam
. Podsumowując ja już od wielu lat bardzo dbam o ochronę swoich danych, staram się gdy ktoś ogląda mój dokument aby robił to przy mnie i nie kserował go. Chociaż w banku przy braniu kredytu robią kopię dowodu i nic nie zrobicie.
Darina oczywiście, że twoja Mama nie będzie nikomu udostępniała danych swoich gości i wielu innych uczciwych Bułgarów tego nie zrobi. Ale wiemy, że na świecie są także nieuczciwi ludzie i oni chętnie wykorzystają nasze dane - nawet te z kart meldunkowych. Takie jest moje zdanie na ten temat.
A teraz doleję oliwy do ognia - a czy zastanawialiście się kiedyś po co przy wymianie w banku euraków na lewy pani chce zawsze dokument - po co jej moje dane. W Polsce już dawno się tego nie praktykuje, zresztą w większości kantorów bułgarskich też nikt nie chce mojego dokumentu tożsamości.
. Podsumowując ja już od wielu lat bardzo dbam o ochronę swoich danych, staram się gdy ktoś ogląda mój dokument aby robił to przy mnie i nie kserował go. Chociaż w banku przy braniu kredytu robią kopię dowodu i nic nie zrobicie. Darina oczywiście, że twoja Mama nie będzie nikomu udostępniała danych swoich gości i wielu innych uczciwych Bułgarów tego nie zrobi. Ale wiemy, że na świecie są także nieuczciwi ludzie i oni chętnie wykorzystają nasze dane - nawet te z kart meldunkowych. Takie jest moje zdanie na ten temat.
A teraz doleję oliwy do ognia - a czy zastanawialiście się kiedyś po co przy wymianie w banku euraków na lewy pani chce zawsze dokument - po co jej moje dane. W Polsce już dawno się tego nie praktykuje, zresztą w większości kantorów bułgarskich też nikt nie chce mojego dokumentu tożsamości.