Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 4.38
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat !
odcinek x-nty...

czyli...

BUŁGARIA ZAMIAST SŁOWACJI LUB WĘGIER

sierpień 2006

3 sierpnia 2006, czwartek

Tak się szczęśliwie złożyło, że dostałem 13 dni urlopu nakazowego od dyrekcji, zatem postanowiliśmy z Marylą zrobić wypad do Vel’kego Mederu w Słowacji.

Tymczasem pogodynka netowa pokazała brzydką prognozę, więc dołączyłem do terenu rozważań mapkę Węgier i wyszedł mi kierunek do Bogácsa.
Różnie to w życiu bywa, ale byłem wtedy w okresie wymówienia w pracy, gdyż główny profil mojej działalności zdołował i „moja” część firmy zmierzała do punktu zerowego.
Przyjąłem ofertę nie do odmówienia - jak na owe czasy czyli pół etatu.
Znaczy się głównie w domku, do biura raz na dwa tygodnie ...

Główny Księgowy wskazał zatem konieczność zastosowania programu oszczędnościowego. Podejmując decyzję wyjazdu przejrzeliśmy wszystkie zapasy domowe i do bagażnika samochodowego wrzuciliśmy prawie całą zawartość lodówki, wszelakie jarzyny, warzywa z spiżarki, zamknęliśmy nasz kurnik, podlaliśmy ogródek i w trasę!
Z uwagi na względy praktyczne, a także na tradycję, obraliśmy kierunek Korbielów.
No i jedziemy sobie, jedziemy, aż tu na wysokości tych, no... Tych pada znienacka pytanie:
-„A co by było, gdybyśmy tak pojechali nie na Węgry, tylko... do Bułgarii?"
Zanim znaleźliśmy się w Żywcu, mieliśmy wszystko przekalkulowane, nawet dietę wegetariańską.
Minusem był brak medycznego ubezpieczenia dla turystów, no i - co śmieszniejsze – map Bułgarii oraz Rumunii.
Ratuje nas za to dziennik pokładowy, któren w ostatnim momencie wylądował w kieszeni bocznej drzwi.
Karty ECUZ (zdrowotne ubezpieczenie europejskie załatwione w NFZ) wozimy już od kilku lat, ale to inna para kaloszy.
Tym razem pojechaliśmy bez ECUZów ale jakoś zdrowotnie nam się upiekło...
to przyjemne żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi....Big Grin
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
odcinek drugi... - przez jacky6 - 17.05.2015 20:04:21
odcinek trzeci... - przez jacky6 - 18.05.2015 21:09:52
odcinek czwarty... - przez jacky6 - 19.05.2015 18:19:49
odcinek piąty... - przez jacky6 - 20.05.2015 20:02:40
odcinek siódmy.. - przez jacky6 - 22.05.2015 22:36:52
Czernomorec, Obzor czy Łozeniec by jacky & maryla ...... - przez jacky6 - 15.06.2015 21:45:37
Obzor by jacky & maryla ...... - przez jacky6 - 24.09.2015 22:33:40

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości