30.01.2017 22:52:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.01.2017 22:56:59 przez Krzysztof559.)
Kiedyś już o tym pisałem. Od ładnych kliku lat , na pewno ponad 10, kupiłem Garmina Nuwi 250 W. Kosztowała wtedy ponad 900 zł, z mapami City Navigator ( Polska i Europa ). Później udało mi się kupić ( w promocji - dożywotnie aktualizacje). Teraz to właściwie standard. Kiedyś rzadkość. Moje urządzenie to w porównaniu z tymi obecnymi to zabytek, ale sprawdza się. Nie ma żadnych bajerów, ale sprawdza się. Nieważne urządzenie ale aktualizacja map. Jeździłem wielokrotnie do Bułgarii przez Serbię i Rumunię, a w ubiegłym roku byłem w Albanii. Jechałem przez Czechy, Słowację, Węgry, Chorwację, Bośnię i Hercegowinę, Czarnogórę. Nigdzie mój "zabytek" mnie nie zawiódł. Powtarzam ważne są mapy, a reszta to szczegół. jak na razie nie mam zamiaru pozbywać się mojego "zabytku" dopóki jest na chodzie
Zapomniałem dodać , ze garmin aktualizuje mapy trzy - cztery razy do roku. Jeszcze jedno. początkowo aktualizacja map mieściła się w pamięci urządzenia. Po jakimś czasie musiałem dokupić kartę bo nie wchodziła aktualizacja. Najpierw 4 a teraz już 8 giga. jak tak dalej pójdzie to znowu trzeba będzie dokupić większą.
Zapomniałem dodać , ze garmin aktualizuje mapy trzy - cztery razy do roku. Jeszcze jedno. początkowo aktualizacja map mieściła się w pamięci urządzenia. Po jakimś czasie musiałem dokupić kartę bo nie wchodziła aktualizacja. Najpierw 4 a teraz już 8 giga. jak tak dalej pójdzie to znowu trzeba będzie dokupić większą.